Helyi közélet

2017.09.26. 16:55

Kettős jubileumot ünnepeltek

Kisvárda - Két kerek évfordulót ünnepeltünk a közelmúltban: a Jegyzői Klub 25 éves és a Kisvárda és Térsége Jegyzői Klub 10 éves jubileumát.

Kisvárda - Két kerek évfordulót ünnepeltünk a közelmúltban: a Jegyzői Klub 25 éves és a Kisvárda és Térsége Jegyzői Klub 10 éves jubileumát. Egyesületünk számára ez az évforduló olyan mérföldkő, amely arra késztet bennünket, hogy kísérletet tegyünk az elmúlt 25 év munkájának összefoglalására. A Jegyzői Klub nem bejegyzett egyesületként 1992-ben alakult meg, Harcsa Bertalan dombrádi jegyző kezdeményezésére és vezetésével. A rendszerváltás után az új önkormányzati rendszerben kicsit magunkra maradtunk. A szakmai szerveződéssel az volt a cél, hogy mi, jegyzők együtt gondolkodva könnyítsük meg a napi munkavégzésünket, segítve egymást. A Jegyzői Klub a Kisvárda és környéki települések jegyzőit fogta össze. A KJK-t a bíróság 2007. augusztus 8-án jegyezte be, azóta működünk egyesületként. 2011 nyarától én vezetem az egyesületet. A civiltörvény változása kapcsán tavaly új alapszabályt fogadtunk el, céljaink között szerepel a térségben dolgozó jegyzők, aljegyzők, köztisztviselők jogalkalmazói tevékenységének szakmai elősegítése, előadások, konferenciák, vitanapok, szakmai utak, kulturális, közösségi és szabadidős programok szervezése. Évről évre nőtt a tagság létszáma, jelenleg 31-en vagyunk Baktalórántháza, Kemecse, Kisvárda, Vásárosnamény és Záhony járási területéről. Az egyesületünk országos szinten is a valóban működő szervezetek közé tartozik. Évente 2–3 alkalommal szakmai napot tartunk, a kormányhivatal és egyéb közigazgatási szervek munkatársai tartanak nekünk előadásokat. A szakmai tanulmányútjaink egyszerre hasznosak és közösségformálóak, az adott térség jó közigazgatási gyakorlataival ismerkedünk meg. Jártunk már Erdélyben és Lengyelországban is, ahol megismertük az ottani önkormányzati és hivatali működést. A KJK nemcsak szakmai, hanem baráti szervezet is.

- Balázsné Keller Olga, elnök -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában