Helyi közélet

2017.09.26. 14:32

Mobil bűnmegelőzési centrum Tarpán

Tarpa - A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által rendelkezésre bocsátott kisbusz prevenciós célt szolgál majd.

Tarpa - A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által rendelkezésre bocsátott kisbusz prevenciós célt szolgál majd.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a 2017. szeptember 30-án Tarpán megrendezésre kerülő Szatmár-Beregi Szilvanapon Mobil Bűnmegelőzési Centrummal jelennek meg, melyben többek között a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi programmal, valamint a „BikeSafe” ingyenes kerékpár- regisztrációval várják az érdeklődőket.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által újonnan rendelkezésre bocsátott kisbusz prevenciós célt szolgál, mellyel fejleszthető a lakosság önvédelme és az áldozattá válás elkerülése. A járműből országosan három működik, melyek a bűnmegelőzési munkát segítve több megyét szolgálnak ki egy-egy rendezvény vagy hosszabb-rövidebb időszak erejéig.

Fogadják meg bűnmegelőzési ajánlásainkat kerékpárlopások megelőzésére:

- Drágább kerékpárról készítsen fényképet, vásárláskor az alvázszámát, egyedi azonosítóját jegyezze fel!

- Minden esetben zárja le kerékpárját, még ha csak rövid ideig hagyja is magára!

- A zár legyen mindig arányban a kerékpár értékével! A vékony sodrony-lakatok csak másodpercekre nyújtanak védelmet a felkészült tolvajjal szemben. A legjobbak az edzett acélból készült vágás-biztos láncok, vagy az úgynevezett U-lakat.

- Közterületen a biciklit lehetőleg forgalmas, (este jól megvilágított helyen) fix ponthoz lakatolja hozzá úgy, hogy arról ne lehessen leemelni!

- Abban az esetben, ha hosszabb időre zárja le kerékpárját, csak a szükséges kiegészítőket hagyja rajta. A könnyen elmozdítható tárgyakat (kosár, kulacs, levehető lámpa) lehetőség szerint vigye magával!

- Társasházak folyosója helyett az erre a célra kialakított zárható kerékpártároló helyiséget vegye igénybe és ott is zárja le a kerékpárját!

- Regisztrálja biciklijét a rendőrség által elindított "BikeSafe" vagyonvédelmi programban, melyről bővebb tájékoztatást a www.bikesafe.hu honlapon keresztül olvashat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában