Helyi közélet

2017.11.09. 12:42

Oltóanyagot lopkodott a karbantartó a baromfitelepen

Nyíregyháza - Karbantartóként dolgozott a sértett baromfitelepén az a férfi, aki pár hónap alatt több mint 400.000,- forint értékű oltóanyagot tulajdonított el.

Nyíregyháza - Karbantartóként dolgozott a sértett baromfitelepén az a férfi, aki pár hónap alatt több mint 400.000,- forint értékű oltóanyagot tulajdonított el. A gyanúsított kihasználta azt a lehetőséget, hogy a munkája miatt lényegében szabadon járhatott-kelhetett a telephelyen, így bemehetett abba a helyiségbe is, ahol az oltóanyagot tárolták.

A vakcinák egy részét a gyanúsított a saját díszmadarai oltására használta fel, míg egy másik részét az interneten keresztül különböző állattartóknak értékesítette. Ez okozta a vesztét is, mert a sértett felfigyelt a gyanúsított internetes hirdetésére, és ismerősein keresztül maga is rendelt a lopott dolgokból, persze azt nem fizette ki, hanem értesítette a rendőrséget.

Az eltulajdonított oltóanyag jelentős részét a rendőrség a gyanúsított lakásán, illetve a vevőknél lefoglalta, azonban azokat a sértett már nem tudja felhasználni a szigorú állategészségügyi előírások miatt.

A lopás elkövetését elismerő gyanúsított szeretné megtéríteni a sértettnek okozott kárt, ezért kérte, hogy közvetítői eljárást rendeljen el az ügyész. Mivel a sértett is úgy nyilatkozott, hogy szívesen venné a kár pénzbeli megtérülését, ezért az ügyész engedélyezte a közvetítést. Ha a felek 6 hónap alatt megállapodnak egymással a kár rendezésében, az ügyész meg fogja szüntetni az eljárást, míg ellenkező esetben vádat emel a gyanúsítottal szemben.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában