Helyi közélet

2018.02.24. 16:32

Szolgálaton kívül is a tettek mezejére léptek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A testületen belüli dicséretek után most olvasóinktól kaphatnak elismerő voksokat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A testületen belüli dicséretek után most olvasóinktól kaphatnak elismerő voksokat.

Bizonyítani szeretnénk, hogy igaz a mondás, mi szerint az igazi hősök köztünk élnek. Hagyományteremtő céllal nemrégiben akciót indítottunk: olyan megyénkbeli embereket keresünk, akik a sajátjuk helyett mások érdekeit tartják szem előtt. Hétköznapi hősöket, akik az életüket arra tették fel, hogy példamutató hozzáállással segítsenek másokon.

Őzet mentett a törzsőrmester

Most a rendőr kategóriában érkezett három jelöltet ajánljuk olvasóink figyelmébe.

„Már jó kezekben van az őzike, akit tegnap gázolt el egy ismeretlen Nyíregyházán, a Sóstói Parkerdőnél. Előbb a járókelők, majd egy kollégánk segített Bambinak, és szerencsére a közelben volt egy állatorvos is” – számolt be Mokánszki János rendőr törzsőrmester, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrvezetője segítőkész hozzáállásáról tavaly november 17-én a police.hu.

Tűzből mentett

Borbély Gyula címzetes rend­őr főtörzszászlós, a ­megyei rendőr-főkapitányság Bűnügyi-Technikai Osztály munkatársa a Kék község egyik lakóházában kelet­kezett tűz eloltásáért, valamint a házban lakók biztonságba helyezése, életük megóvása érdekében szolgálaton kívül nyújtott kiemelkedő helytállásáért részesült országos rendőrfőkapitányi elismerésben tavaly decemberben. A bátor rendőr mai is lelkiismeretesen szolgál és véd.

Bandics László rend­őr főtörzsőrmester, a Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség járőre egy hónapja égő autóból mentett ki egy férfit Sonkád belterületén. A jármű motortere kigyulladt, a vezető pedig beszorult a gépkocsiba. Bandics László kihúzta a sérültet a lángoló kocsiból, amely később teljesen kiégett.

KM


[related-post post_id="3775890"]

[related-post post_id="3773372"]

[related-post post_id="3775392"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában