Helyi közélet

2018.08.10. 15:15

Bejártunk hegyet, völgyet

Nyíregyháza - Erdélyben járt a Nyíregyházi Cukorbetegek Egyesülete, a kirándulók célja a Nyugati havasok szépségeinek felfedezése volt.

Nyíregyháza - Erdélyben járt a Nyíregyházi Cukorbetegek Egyesülete, a kirándulók célja a Nyugati havasok szépségeinek felfedezése volt. Első megállóhelyünkön, Nagyváradon a templomokat, épületeket csodáltuk meg, a tereket, amelyeken még villamos jár! Utunk a várhoz vezetett, ami a felújítás miatt nem volt látogatható, így azt körbejárva, illetve az udvaron hallgattuk, mit mesél nekünk a vár történetéről a felkészült idegenvezetőnk. Belényes érintésével jutottunk el Kiskonra, itt volt a szálláshelyünk. Az erkélyünk alatt csobogott a patak, szemben az óriás szikla, ahol a Medvebarlang bejárata található. A barlangban csodálatos képződmények fogadtak minket. A fennsíkon álomszép volt a táj, a mezőn tehén-, bivaly- és báránycsordák le­gelésztek. A Csodabarlanghoz végül csak ketten érkeztek meg a csapatunkból, többen már félúton feladtuk az embert próbáló túrát. A vízeséshez viszont eljutottunk, a látvány lenyűgöző volt. Hazafelé Nagyvárad, majd Nagykároly látnivalóiban gyönyörködtünk.

- Hortobágyiné Erzsó, egyesületi tag -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában