Nézz körbe 360 fokban!

2019.12.30. 08:24

360 fokos videó: Hüllőket is simogattak

Testközelből is megismerhették a kicsik és nagyok a Zöld Piramis lakóit.

Többek között hüllősimogatás, rovar- és bogár-érdekességek, fóka-tréningezés, valamint cápák, orángutánok és nagymacskák látványetetése is várta az érdeklődőket december utolsó péntekjén a Nyíregyházi Állatpark családi napján.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Dc1cogECAiQ&feature=emb_title

Különleges menü

– Az volt a célunk, hogy egy családias hangulatú szakvezetéssel és tartalmas időtöltéssel kedveskedjünk a vendégeknek a karácsonyi időszakban – mondta el lapunknak Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark kommunikációért felelős osztályvezetője. – Több cápafajt is bemutatunk a fél millió liternyi tengervizet tartalmazó medencénkben, nagyon sokan kíváncsiak ezekre a ragadozókra. Érdemes tudni, hogy a cápák tengeri halakkal táplálkoznak, melyeket a revolver-fogsorukkal fogyasztanak el – ez azt jelenti, hogy amint kihullik az egyik foguk, már ott is van mögötte a következő.

A látványetetés során a cápák gondozói egy hosszú csipesz segítségével kínálták az eledelt a ragadozóknak – a különleges étkezést az állatparkban minden hétfőn és pénteken megcsodálhatják a látogatók.

– A családi napon a szumátrai tigrisünket is megmozgattuk, de nem hús, hanem különleges illatanyagok segítségével: citromfüvet és macskagyökeret rejtettünk el számára szalma közé – tette hozzá Révészné Petró Zsuzsa.

Az ócenáriumnak is helyet adó Zöld Piramis most ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, ez alkalomból több különlegességgel, többek között a hatalmas lepkéket bemutató „pillangók erdejével” készültek az állatpark munkatársai.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában