FETIVIZIG

2020.12.08. 17:18

Aranydiplomát kapott a nyíregyházi mérnök

Antal József első és egyetlen munkahelye a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság volt.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szenátusa november 6-án aranydiploma adományozásával ismerte el Antal József okleveles építőmérnök, okleveles mérnök-üzemgazdász, nyugdíjas beruházási osztályvezető értékes mérnöki tevékenységét.

Erre a díszoklevélre azok a felsőfokú végzettséget szerzett diplomás személyek jogosultak, akik oklevelüket legalább 50 évvel korábban szerezték a megfelelő felsőfokú vagy jogelőd intézményében. A koronavírus-járvány miatt a műegyetemi jubileumi díszoklevelek személyes átadása az idén elmaradt, a diplomákat postán kapták meg az érintettek.

Antal József az Országos Vízügyi Hivatal (OVH) tanulmányi ösztöndíjasaként több mint 50 éve, 1970. július 15-én helyezkedett el a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) munkatársaként és 2005. szeptember 30-ig dolgozott ott. A vízügyi szervezet volt az első és egyetlen munkahelye.

A műszaki előkészítő kalkulátortól a termelési igazgatóhelyettesi munkakörig minden jelentős területen dolgozott. Volt a mélyépítéssel foglalkozó 4. számú Szaképítésvezetőség, a Gépészeti Üzem, a Termelési és a Beruházási osztályok vezetője. Az ágazat megszüntetéséig, illetve kiszervezéséig termelési igazgatóhelyettes – területi üzemvezető – volt.

1994-ben részt vett a FETIVÍZ Kft. megszervezésében, és azt ügyvezető igazgatóként 1998-ig irányította. Ezután visszakerült az igazgatósághoz, ahol az akkor megszervezett Beruházási osztály vezetője lett.

Szakmai pályafutása mellett tanított a Vízügyi Szakközépiskolában, közismertebb nevén az ÉVISZ-ben, Nyíregyházán, és évekig volt a Munkaügyi Döntőbizottság elnöke. Egész pályafutása alatt kivette részét a védekezési feladatok ellátásából. Először a védelmi osztag helyettes vezetője, majd 1976-tól 1998-ig a vezetőjeként dolgozott.

Nyugdíjas szakértőként 2006-ban részt vett a Vízügyi Központ és Közgyűjtemények alkalmazásában a cigándi árvízi tározó megvalósításában. A nyugdíjas éveiben, 2013-ig egy árvízvédelmi szakaszt irányított. Ezen idő alatt minden jelentős védekezési munkában részt vett az igazgatóságon és más vízügyi igazgatóságok területén is.

Mint a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) és a „Felső-Tisza” Vízügyi Nyugdíjas Klub Egyesület tagja nyugdíjasként is figyelemmel kíséri a FETIVIZIG munkáját, valamint tevékenyen részt vesz a szakmai és sportrendezvényeken.

Szamos Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában