Tiszabezdéd

2021.03.07. 09:00

Hiányzik a közösségi élet

Tiszabezdéden elmaradtak a hagyománnyá vált rendezvények.

MI

Daku Attila

Fotó: Máté János

– A települést sem hagyta érintetlenül a koronavírus, de a lakosság magatartásának köszönhetően nem öltött súlyos méreteket a fertőzés – kezdte évértékelőjét Daku Attila, Tiszabezdéd polgármestere. A településvezető hozzátette: a gyermekétkeztetést is biztonságossá tették, naponta szállították az ételt az érintetteknek, az ételhordókat pedig fertőtlenítették.

Gyümölcsöző esztendő

– Az első naptól mindenki komolyan vette a járványt, és az oltások is ütemesen haladnak. A járványhelyzet miatt elmaradtak a már hagyománnyá vált programjaink, s ezek nagyon hiányoznak a településen élőknek, hiszen évente nyolc nagyobb rendezvényünk van. A Tarsolylemez Fesztivál mindig nagy sikert arat, tavaly nemzetközivé szerettük volna fejleszteni a lovasíjász-versenyünket, de a Covid közbelépett – tette hozzá Daku Attila. Az előző esztendőben számos beruházást fejeztek be. – A Magyar Falu Programot mintha ránk szabták volna, ennek és a térség országgyűlési képviselőjének, dr. Tilki Attilának köszönhetően szép eredményeket értünk el. Megújult a községháza egy TOP-os pályázati forrásból és némi önerőből, a védőnői szolgálat is új köntöst kapott. A Magyar Falu Program keretében épült meg a Hagyományok Háza, egy polgári épület válhatott közösségi színtérré, s az idén várható az átadása. Új orvosi eszközökre is nyertünk pályázatot, továbbá az óvoda udvarát is felújítottuk, ahol új játékoknak örülhetnek a kisgyermekek. Tavaly három utca kapott új aszfaltréteget és csapadékvíz-elvezetést a település belterületén, valamint egy játszóterünk is hamarosan megújulhat.

– A belvíz évek óta gondot jelent a településen, a telkek zöme az út szintje alatt van, de tavaly sikeresen pályáztunk egy vízelvezető rendszer kiépítésére, ami a tervek szerint az idén el is készülhet. A közmunkaprogramban mintegy 12 hektáron termelünk zöldséget és gyümölcsöt, mellyel a település konyháját látjuk el, így saját alapanyagokból készülnek az ételek – tudatta Daku Attila.

MI

Daku Attila

Fotó: Máté János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában