Helyi közélet

2021.07.09. 08:18

A főszezonban segítik a rendőri munkát

Mindenki fordulhat hozzájuk tanácsért, útbaigazításért.

KM

Fotó: Szarka Lajos

A megyeszékhely önkormányzata, mely kiemelten fontosnak tartja a Tourist Police-t, az idén az egységes megjelenés érdekében 100 darab Tourist Police feliratos pólóval támogatta a bűnmegelőzési programot. Az ajándék pólókat a napokban Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere adta át Ferenc Róbert r. ezredes kapitányságvezető-helyettesnek és a diákoknak.

Szórólapokat osztanak

A diákok a nyíregyházi középiskolák és a Nyíregyháza Rendőrkapitányság közötti együttműködési megállapodás alapján, az 50 órás közösségi szolgálat keretében vesznek részt az immár hetedik éve tartó programban. Mindezt a középiskolák kezdeményezték, a megállapodás szinte valamennyi nyíregyházi oktatási intézménnyel létrejött, de érkeztek fiatalok Tiszavasváriból, Tokajból, Debrecenből is. A program június 21. – augusztus 31. között tart, ebben az évben 102 diák közreműködésével. Az idegen nyelveket is beszélő fiatalok a turisztikai szempontból kiemelt területeken, így a belvárosban és Sóstón teljesítenek szolgálatot bűnmegelőzési szakemberekkel és egyenruhás járőrökkel napi 3-4 órában. Olyan, hat nyelvre lefordított szórólapokat osztanak, melyek hasznos tippeket, tanácsokat tartalmaznak a helyieknek és a turistáknak arról, hogyan ne váljanak bűncselekmények áldozatává. A jelenlétükkel növelik a turisták biztonságérzetét, mindenki bizalommal fordulhat hozzájuk tanácsért, útbaigazításért, segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában