Előkerült!

2023.05.19. 10:34

Fordulat! Megtalálták a lelőtt farkas jeladóját!

Több száz kilométert kóborolt egy farkas, Svájcból indulva, mielőtt Magyarországra ért. Minden bizonnyal új falkát, társakat keresett, amikor egy vadász Borsodban lesből, a távcsöves puskájával lelőtte. A szabolcsi vadász később azt állította, hogy az állatot kutyának nézte, enni adott neki, és csak azért vette a nyakörvét (benne a jeladóval) mert a kisebezte az állat nyakát. A jeladót most a Hernád folyóban találták meg.

Forrás: illusztráció / shutterstockl

Előkerült a jeladója annak a farkasnak a jeladója, aki fél Európát átkóborolta, majd végül Borsodban lelőtte egy vadász.

Több mint egy hónappal a történtek után a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat újabb hírekről számolt be a Facebook-oldalán szúrta ki a Blikk.

Mint írják, április 8-án egy búvárjuk megtalálta az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban.

„A nyomozásra való tekintettel, csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép.Szolgálatunk csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkezünk egyéb információval, és a kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki" – írták a bejegyzésben, majd részletesen elmesélték, hogyan sikerült megtalálni a jeladót.

„Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztünk meg Hidasnémetibe. A folyó vizsgálatát követően egy különleges, de a környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk, merre veti ki magából a hordalékot. A festés által kirajzolódó terület egybeesett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb.50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban.

Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárult, és a jeladót átadtuk a hatóságoknak.Köszönjük a belénk vetett bizalmat, és őszintén megmondjuk, erre most szakmailag nagyon büszkék vagyunk, és örömmel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez" – írták.

Forrás: origo.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában