Nyíregyháza

2023.09.22. 19:22

Köszönet a munkájukért - Fotók, videó!

A vármegyei kormányhivatal az idén ötödik alkalommal szervezte meg a jókedvű, kötetlen családi programot.

Szon.hu

Fotó: Gazdag Mihály

– A vadállatokat, a gorillát és a zsiráfot – sorolta a 4 éves Benett, hogy az állatparkban mi az, amit feltétlenül szeretne megnézni. A kis legény szüleivel és húgával érkezett Nyíregyházára.

– Ő már a negyedik ilyen családi napon van itt, a húga először – vette át a szót édesapja, Márkus Csaba, aki a Mátészalkai Járási Hivatalban dolgozik, s mint elmondta: nagyon jó kezdeményezésnek tartja ezt a programot. – Örömmel jöttünk, és szívesen töltjük együtt a délutánt az állatparkban, ami nekünk is, de elsősorban a gyerekeknek hatalmas élmény.

Megbecsülik a dolgozókat

Nagy volt a nyüzsgés pénteken a Nyíregyházi Állatparkban, az idén már ötödik alkalommal megszervezett rendezvényre a vármegyei kormányhivatal – mind a 13 járásából – és a vármegyei önkormányzat munkatársai, családtagjaik, mintegy kétezren fogadták el az invitálást. Követve a hagyományokat, a hivatal meghívta a nagycsaládosok egyesületét is, ahonnan 140-en csatlakoztak a felhőtlen délutáni programhoz.
Gajdos László, a kategóriájában már háromszor Európa legjobbjának minősített állatpark igazgatója köszöntőjében azt mondta, szívesen adnak otthont a családi napnak.

– Alapvetően azért vagyunk, hogy a családokat szórakoztassuk – hangsúlyozta, majd megköszönte a közszolgálatban dolgozók munkáját.  

Nyíregyháza polgármestere, dr. Kovács Ferenc úgy fogalmazott, a család a biztonságot és a szeretetet jelenti, de jó, ha van egy olyan munkahely, ahol kiváló a közösség, jók a munkafeltételek, és megbecsülik a dolgozókat, a munkájukat.

– Ez a családi nap is ennek a bizonyítéka – tette hozzá, és mindenkinek azt kívánta, a munkából szerető családhoz térhessen haza. Arra pedig joggal büszke, hogy a polgármesteri hivatal többször elnyerte a Családbarát címet.

– Jó látni, hogy egy értékes városban, a vármegyei értékár részeként is ismert állatparkban tudnak találkozni nagyon értékes emberek – e szavakkal Baracsi Endre, a vármegyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. – Az életnek igazából értelmet és értéket csak a szolgálat adhat. A szolgálat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk – citálta Márai Sándor gondolatát, hozzátéve, hogy a kormányhivatal, az önkormányzat dolgozói ezt a szolgálatot végzik a saját szakterületükön, amiért ebben a formában is jár a köszönet.

Fontos a család

Megnyitóbeszédében Román István főispán azt mondta, örül annak, hogy több mint kétezren vesznek részt a családi napon.

– Valahol mi is egy család vagyunk. Az otthoni család támogatása rendkívül fontos, enélkül nem tudnánk a munkánkat nap mint nap elvégezni – emelte ki, és a munkatársai családtagjainak kért tapsot.
– Rendkívül fontos, hogy ilyen alkalmakat is szervezzünk, amikor valóban kötetlen formában, kicsit kikapcsolódva a családtagjainkkal együtt tölthetjük el az időt – erősítette meg a főispán, aki kitért arra is, vannak olyan kollégáik, akik a családtámogatási ügyekkel foglalkoznak, vagyis nagyon sok szálon kötődnek a családokhoz.
S nem érkeztek üres kézzel a meghívottak: a kormányhivatal dolgozói adományából 500 ezer forintot gyűjtöttek össze, amivel – örökbefogadóként – a sivatagi róka gondozását támogatják. Köszönetként az állatpark igazgatójától a főispán egy plüssrókát kapott ajándékba.
Aztán a családok elindultak, hogy nevetve, beszélgetve bebarangolják a parkot. S remélik, jövőre ugyanitt újra együtt tölthetnek egy kivételes napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában