Nyíregyháza

2024.01.24. 17:30

Az ÉVISZ sem maradt le a technikumok listájáról

Az építőipari és vízügyi ágazatban el tudnak helyezkedni a szakemberek.

Kanalas Ottilia

Építőipar, környezetvédelem és vízügyi ágazatban oktatnak

Forrás: Fotó: KM

Ahogyan a napokban arról beszámoltunk, a nyíregyházi Széchenyi István Technikum lett az ország második legjobb technikuma, s a százas listán egy másik nyíregyházi középiskolát is találunk, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum a 48. helyen szerepel a rangsorban. 
Mint ismert, a listát az Innovatív Képzéstámogató Központ a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint az Oktatási Hivatal közhiteles adatok alapján, a tanulók bemeneti és képzési kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és az iskolák digitális ellátottságának figyelembevételével állította össze. 

Élbolyban keresett szakmák 

Barna Zoltán, a Vásárhelyi Pál Technikum igazgatója elmondta, szakmai munkájuk eredményességének tudják be, hogy a tavalyi 72. helyről ebben a tanévben a 48.-ra futott be iskolájuk, amely középfokon a legtöbb vízügyi szakembert adja az országban. Ha a listán kizárólag a vízügyi és építőipari profilú technikumokat nézzük, akkor az „ÉVISZ” mint a régió egyik meghatározó középiskolája az élmezőnyben helyezkedik el. Az intézményben építőipar, környezetvédelem és vízügyi ágazatban oktatnak, a 625 nappalis tanulót számláló iskola bekapcsolódott az okleveles technikusi képzésbe is. 
– Az elért helyezés az ÉVISZ összes tanulójának, tanárainak és dolgozóinak a munkáját dicséri, fontos, hogy megőrizzük a szakmaiságunkat és a mentalitást, amit az elődeinktől örököltünk. A hozzánk járó tanulók és szüleik is jól tudják, a szakmák, melyeket iskolánkban tanítunk, biztos megélhetést nyújtanak, ezért is vagyunk népszerűek a fiatalok körében, évről évre többszörös a túljelentkezés – tette hozzá az igazgató. 
Mint megtudtuk, az éviszesek jól szerepelnek az országos tanulmányi versenyeken is, végzős diákjaik 80 százaléka szakirányú tanulmányokat folytat egyetemeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában