Díjátadás

2024.03.21. 14:51

Átvette az Év embere 2023 díjat a győztesünk

Dr. Kiss Csaba nyerte a közönségszavazást a Kelet-Magyarország és a szon.hu február 1-jén meghirdetett az Év embere 2023 versenyén. A háziorvos csütörtökön ünnepélyesen is átvette az elismerést szerkesztőségünkben.

Kanalas Ottilia

Forrás: Fotók: Gazdag Mihály

Az Év embere szavazással az volt a célunk,  hogy olvasóink segítségével elismerjük a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a vármegyénkért munkálkodó embereket, akik nem mindennapi munkásságukkal gyarapítják régiónkat. Dr. Kiss Csaba 2010-től praktizál, szívügye a prevenció, ízig-vérig orvos, aki hivatástudattal, s nagy empátiával végzi munkáját. A kihívásoktól sem riad vissza, a világ különböző tájain mentett már emberéleteket katasztrófahelyzetekben. – Nagy megtiszteltetés számomra a díj, s hogy olyan jelöltek között indulhattam érte, akik azon munkálkodnak, hogy valamilyen módon szebbé és jobbá tegyék világunkat – köszönte meg az elismerést.

Sokoldalú személyiség

Szívügye a prevenció, a betegségek megelőzését hangsúlyozza háziorvosként.
Az elmúlt hetekben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év embere közönségdíj szavazásán, a győztes pedig dr. Kiss Csaba háziorvos lett, aki csütörtökön a Kelet-Magyarország szerkesztőségében Nyéki Zsolt főszerkesztőtől vette át az elismerést. 
A díjátadáson otthonosan érezte magát nálunk a háziorvos, hiszen többször megfordult már szerkesztőségünkben, ismeretterjesztő cikkekben, riportokban az év bármely időszakában rendelkezésünkre áll, információkkal látja el az olvasókat. Sokan tudják róla: a szívügye a prevenció, a betegségek megelőzése. Elárulta,  jelenleg egy olyan videó-sorozaton dolgozik, amely a népesség körében gyakran előforduló betegségekről szól, arra fókuszálva, hogy mit tehet az egyén az egészsége megőrzéséért, ha már valamilyen problémával küzd. Dr. Kiss Csaba  szerint egészségünk alapköveit mi magunk rakjuk le.

Mozgalmas mindennapok

„A fáradhatatlan háziorvos, akit mindenki óriási teherbírásáról, szakmaiságáról és őszinteségéről ismer” – írtuk róla jelöltbemutató sorokban. S most sem cáfolta meg, hiszen megtudtuk, az idén több gyakorlaton is részt vett a HUSZÁR mentőszervezet orvoscsapatának tagjaként. Köztudott róla, hogy rendszeresen sportol,  háromgyerekes családapaként rendszeresen futócipőt húz, s rója a kilométereket. S hogy a napi szintű betegellátás, orvosi munka mellett hogyan fér életébe az állatok gyógyítása, erről is szívesen mesél. Olyannyira, hogy épp most bővíti a terepet saját otthonában a sérült állatok ellátására. Gyerekei nagy örömére a hátsó udvaruk füves, fás területein most is szaladgál egy őzgida. A madármentés pedig, mint mondja: gyerekkori álma volt. A kótaji háziorvos úgy tartja, minden szakmában a hitelesség a fontos. – Nekünk,  orvosoknak nagy-nagy türelemmel, empátiával kell fordulnunk a betegek felé, s ha sikerül elnyernünk a páciens bizalmát, az már félsiker a gyógyításban. Látnunk kell azt is, mi áll a betegségek hátterében, a stresszes életmód, a lelki problémák képesek megbetegíteni a testet – tért ki egy a gyógyításban általa is fontosnak tartott tényezőre a doktor. Majd megköszönte olvasóink szavazatait, mint mondta, jólestek az elismerő voksok, üzenetek, amit  a közösségi médiában kapott a szon.hu oldalán.

Mi pedig idézzük, mit is írt akkor a bejegyzésében: „Azt gondolom, hogy már az is nagyon nagy dolog számomra, hogy ilyen emberek között az én nevem is felmerülhetett és ezért nagyon hálás vagyok. Úgy gondolom, bárki is kapja végül a díjat, mindenképp megérdemelten fog nyerni. Nem arra kérlek titeket, hogy szavazzatok rám, hanem arra, hogy nézzétek meg a jelölteket és lássátok, hogy milyen fantasztikus emberek munkálkodnak ebben a megyében. A mai világban a sok szörnyűség és negatív hír között szerintem kifejezetten szívderítő látni, hogy milyen sokan dolgoznak nap mint nap azért, hogy az élet valamilyen területén másoknak segítsenek, vagy valamilyen módon jobbá tegyék a világunkat.”
(Dr. Kiss Csabával készült riportunkat később olvashatják el.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában