Nagyhódos

2024.03.20. 07:00

Ismét megnyílhat a határátkelőhely

Szijjártó Péter telefonon egyeztetett Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével.

L. Tóth Lajos

Minden határnyitás jelentős esemény a térségben lakók életében

Forrás: Archív fotó: M. Magyar László

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével megerősítették arra vonatkozó szándékukat, hogy folytatják az egyeztetéseket a kárpátaljai magyar közösség jogainak helyreállításáért. Mivel a lengyel-ukrán határon kialakult feszültségek miatt egyre nő a forgalom a magyar-ukrán határon, jó hír, hogy sikerült megállapodniuk Nagyhódos és Nagypalád között egy új határátkelőhely megnyitásáról, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat a beregsurányi átkelőn.

– Régóta szerettük volna elérni a határ megnyitását, de várni kellett az ukrán fél jóváhagyására. Az infrastruktúra kiépített, minden feltétel adott Nagyhódosnál. A határnyitás a régen elszakítottakat összeköti, és gyorsabb a megközelítés a nagyszőlősi járásból Szatmárnémeti irányába is. Béke esetén gazdasági lehetőségeket is generálhat – mondta dr. Tilki Attila, a térség országgyűlési képviselője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában