Kótaj

2024.04.17. 09:21

Bebizonyították: ismerik a Bibliát

A lexikai ismeretek mellett szükség volt a logikus gondolkodásra és a kreativitásra is.

Szon.hu

A verseny egyik pillanata

Forrás: Fotó: Iskola

„A Biblia a csillagos ég könyv-alakban. Rejtelmes és kiolthatatlan. Tündöklő gondolatai a végtelenség árnyékában ülnek, s mögöttük lebeg az Isten” – írta Gárdonyi Géza. Ezekkel a gondolatokkal egyetértenek azok a diákok is, akik részt vettek a napokban a kótaji István Király Baptista Általános Iskolában megrendezett bibliaismereti versenyen. 

Kilencedik alkalommal 

Az oktatási intézmény immár kilencedik alkalommal invitálta csillagközi utazásra 14 iskola 49 csapatát, ugyanis az Országos Baptista Bibliaismereti Verseny döntőjének legfőbb célja, hogy segítse ebben a rejtelmes „csillagrendszer”-ben az eligazodást, a Szentírás által közvetített üzenetek jobb megértését. 
A résztvevőket többek között dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntötte, majd dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ oktatási főigazgatója nyitotta meg a versenyt. 
A diákok négyfős csapatokban mérték össze tudásukat és ügyességüket. Nem csupán a lexikai ismereteikről adtak számot, de logikus gondolkodásukra, kreativitásukra, együttműködő képességükre is szükségük volt. A versenyzés okozta izgalmak után a résztvevők Szabó Balázs fergeteges koncertjén oldódhattak fel. 

A magok csírázásnak indultak 

– Látva a résztvevők felkészültségét, a hitoktatók elhivatottságát, kijelenthetem, hogy megvalósulni látszik immár az egy évtizednyi törekvésünk: a magok életre keltek, csírázásnak indultak a gyermeki szívekben. Reméljük, a diákok az életüket a hitükre, a Szentírás tanításaira fogják felépíteni. Ezek lesznek majd magabiztosságuk, határozottságuk és kitartásuk forrásai, hitük és tetteik irányítói, s ezek révén találnak majd egyensúlyt elméjükben, testükben, szívükben egyaránt – tájékoztatta szerkesztőségünket Deák Szvetlána Ágnes igazgató. KM 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában