Kosárlabda

2023.07.20. 09:38

Nyíregyháziak is bekerültek a Eb-re készülő kerekesszékes kosárlabda-válogatottba

Az NYKK edzője és a nyíregyházi csapat két játékosa is a nemzeti csapattal készülhet.

Az első sorban balról a második Boda Ferenc, jobbról a második Tompa Mihály, a szakmai stáb tagja Máthé Csaba (hátsó sor, balról az első)

Forrás: tudósítónktól

A magyar kerekesszékes kosárlabda-válogatott július utolsó hétvégéjén Kecskeméten kezdi meg a felkészülést a C-csoportos Európa-bajnokságra, majd augusztus 11-13., valamint augusztus 25-27. között edzőtáborozik újra – utóbbi két alkalommal már felkészülési mérkőzéseket is játszik. Az Eb előtti utolsó felkészülési torna szeptember 8-10. között Nagyváradon lesz, majd a következő hét végén utazik a gárda Szarajevóba, a kontinenstorna helyszínére.

A magyar válogatott keretébe ezúttal is behívták a Nyíregyházi Kosárlabda Klub két játékosát, Boda Ferencet és Tompa Mihályt, illetve az új szakmai stábnak másodedzőként tagjai Máthé Csaba, az NYKK edzője.

Az előzetes nevezések alapján a következő csapatok vesznek részt a szeptember 17-24. között rendezendő, C-csoportos Európa-bajnokságon: Örményország, Dánia, Finnország (mindhárom ország először indul Eb-n), Bulgária, Csehország, Írország, Portugália, valamint a magyar válogatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában