Időjárás

2024.01.22. 15:58

Durva! Kiadták a figyelmeztetést!

2024. január 22., hétfő (MTI) - Ónos eső veszélye miatt keddre másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Fejér, Pest és Veszprém vármegye területére a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: shutterstock / szon.hu

  Az MTI-hez hétfőn eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták, éjfél körül egy front csapadékzónája érkezik, amely északnyugat felől halad délkelet felé.
    A csapadékzónából kedd kora délelőttig az északkeleti vármegyék kivételével nagy területen várható ónos eső, amelynek mennyisége döntően 1 milliméter alatt lesz, de Fejér, Pest és Veszprém vármegyében vastagabb jégpáncél is képződhet.
    A meteorológiai szolgálat ezért keddre a három vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, ezekben többórás ónos eső várható, amelynek mennyisége meghaladhatja az 1 milliméternyit.
    A többi vármegyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg kivételével - pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben gyenge ónos eső veszélye miatt. -írta az MTI.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!