Kisvárda hírei

2014.03.30. 12:19

Új parkot adtak át Kisvárdán

Kisvárda – A munkálatok első fázisában már elkészült a sétáló utak kialakítása, valamint a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti mintegy 300 négyzetméternyi térburkolat cseréje.

Kisvárda – A munkálatok első fázisában már elkészült a sétáló utak kialakítása, valamint a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza előtti mintegy 300 négyzetméternyi térburkolat cseréje. A térburkolat ünnepélyes átadása szombaton, –29–én– a déli harangszót követően volt. Az új park a Master Good Kft –eddig mintegy 15 millió forintos beruházás– ajándéka a városnak. Az ünnepi eseményen részt vett az adományozó Bárány László és családja, dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, a KDNP alelnöke, s a város polgármestere Leleszi Tibor. Rövid köszöntőket mondott Bárány László, Leleszi Tibor és dr. Seszták Miklós. A teret a két kulturális intézményen kívül behatárolja még a Római Katolikus és a Református templom is.

 Az első magyar nyelven írott levél

Ebben a környezetben lesz, a Várday István Városi Könyvtár mögötti üres területen, az egész magyar kultúrtörténet számára kiemelkedő, a városhoz kötődő, Várday Aladár első magyar nyelven írott magánlevelének emléket állító köztéri alkotás, melyet Hlavács Viktor, kisvárdai születésű szobrászművész készít. A szobor mellett egy látványokban is gazdag szökőkút is gazdagítja az új közparkot.

A térburkolat átadási ünnepségén a Császy László úti óvodások tavaszköszöntő tánccal kedveskedtek a vendégeknek. Az óvodásoknak a műsort követően ajándékkal köszönte meg a Bárány család, a polgármester és az országgyűlési képviselő.

 A Master Good cégcsoport tulajdonosa, ügyvezetője, az alábbiakat mondta.

 – Cégcsoportunk, mely jelenleg több mint 1200 főt foglalkoztat, mely az NB.II–es labdarugó csapatot is támogatja, úgy gondolja, hogy a város szépítésében is kiveszi részét. Mi igazából a város másik „sarkában lakunk”, mely üzemet pontosan tíz éve, április 6–án vásároltam meg. Az üzem folyamatos korszerűsítése, bővítése mellett, törődünk úgy a külső, mint a belső épületeink szépítésére is. De úgy gondoljuk, hogy a város, ahova a gyökereink kötnek és ahol nagyon is jól érezzük magunkat, a város kulturális központjában, itt a Flórián téren is meg kell, hogy mutassuk a város lakosságának, hogy itt vagyunk.

 – Ezt a várost szépítő munkánkat az elkövetkezendő években, a város vezetésével együttműködve, megpróbálunk együtt tenni a településünk szépítéséért, kulturális gazdagításáért. Tőlünk telhetően pénzzel, és sok jó szándékkal tovább tudjuk majd csinosítani, szépíteni ezt a kellemes kis várost – mondta végezetül Bárány László.

 - Vincze Péter -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!