A nagymester különdíjára is rászolgált

Rétfalvi Tamás a felnőttek között is a dobogó tetejlre állhatott
Rétfalvi Tamás a felnőttek között is a dobogó tetejlre állhatott - © Fotó: tudósítónktól
Kisvárda – Rétfalvi Tamás a kisvárdai karatézók első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte.

Répcelakon rendezték meg a kyokushin karatézók felnőtt országos bajnokságát, és a viadal keretén belül a junior korcsoportban a formagyakorlatban szereplők számára is versenyzési lehetőséget biztosítottak.

Utóbbi kategóriában Batári Dávid képviselte a kisvárdai színeket, és a háromkörös rendszerben a második helyezést szerezte meg. Ezzel jó eséllyel pályázik arra, hogy ott lehessen az Európa-bajnokságon. Klubtársai közül a felnőttek között Rétfalvi Attila indult formagyakorlatban, és a népes mezőnyben, szoros versenyt követően a hatodik helyen végzett, és igazán nem múlott sokon, néhány századon múlott a még jobb szereplés.

Küzdelemben Rétfalvi Tamás volt érdekelt a felnőtt bajnokságon. A legnépesebbnek számító 75 kilogrammos súlycsoportban Markó László tanítványa végig vazarikkal valamint ipponokkal menetelt, és remek versenyzésének köszönhetően megszerezte a kisvárdai klub tgörténetének első felnőtt magyar bajnoki címét. Az aranyérem és a serleg mellé Shihan Furkó Kálmán nyolcdadik danos mester különdíját is a kisvárdai karatéka kapta meg.

A diákolimpia debreceni országos elődöntőjében is ott voltak a kisvárdaiak, akik közül a junior korcsoportos Batári Dávid formagyakorlatban arany-, küzdelemben bronzérmes lett, az ifjúságiak között Szónok Anna formagyakorlatban ért el harmadik helyezést, míg a serdülők mezőnyében Soltész Szabolcs küzdelemben első, formagyakorlatban második lett.Kisvárda.
SZON.HU


hirdetés