Egy gitárral és sok-sok költeménnyel érkezett

Mohos Péter önálló esttel készült
Mohos Péter önálló esttel készült - © Fotó: Kákos Dávid
Csenger – Megünnepelték a magyar költészet napját a csengeri O’sváth Gyűjteményben is a napokban.

A meghívott vendég a Debrecenben élő Mohos Péter volt, aki „Én most szeretlek” című önálló estjével készült József Attila születésének évfordulója alkalmából. A tanárként, népművelőként és zenészként dolgozó előadó verseket és megzenésített verseket mutatott be magyar költők műveiből.

Az előadóest az alkalomhoz illően természetesen József Attila költeményeivel kezdődött, az ő tollából származó szerelmes verseket hallhattak az érdeklődők. A szerelem pillanatait megörökítő művek után Petőfi Sándor versei következtek. A gitárral kísért csavargódal jókedvet varázsolt a jelenlévők körében.

Az előadó számos olyan költő, író verseit szavalta, akiket személyesen ismert, vagy akár közeli barátságba került velük. Közvetlen hangvételben beszélt Pilinszky Jánoshoz, Ratkó Józsefhez vagy például Jókai Annához fűződő kapcsolatáról.

– A közönség soraiban ülők megismerkedhettek olyan költőkkel, akiknek a verseivel eddig még nemigen találkoztak. E szerzők között említhető Hegyesi János, Somlyó Zoltán, Sinka István – tájékoztatta lapunkat Nagy Karolina, az O’sváth Ház vezetője.

KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés