Meglepetés aranyat nyert a párosok versenyében

Pokol Péter és Márföldi István két éremmel a nyakában
Pokol Péter és Márföldi István két éremmel a nyakában - © Fotó: magánarchívum
Kisvárda – Múlt szombaton Karcagon rendezték a Csokai István országos nyílt veterán ranglistaversenyt, amelyen a Várda SE két játékosa, Pokol Péter és Márföldi István is asztalhoz állt.

Pokol Péter az 50-59 korosztály egyéni versenyében erős csoportba került, így nem sikerült a főtáblára kerülnie. Párosban a budapesti Kávási Lóránttal a selejtezőből másodikként jutottak tovább, de a főtáblán nem tudtak mérkőzést nyerni.

Márföldi István a 60-64 évesek között a ranglista második helyezettjeként kezdte meg a küzdelmeket, csoportjából elsőként kvalifikált, és kiemeltként a második fordulóba kapcsolódott be a főtáblás küzdelmekbe, ott háromszettes szoros küzdelemben búcsúzott a későbbi győztes Kovács János ellen. Így bronzérmes lett a rangos mezőnyben, ahol az aktuális veterán világbajnok Frank Béla a második helyre szorult. Párosok között a debreceni Dr. Timkó Tamással az oldalán meglepték a mezőnyt, és szettveszteség nélkül végeztek az élen. A veterán versenyek következő állomása márciusban Gödöllő lesz.

KMKisvárda.
SZON.HU


hirdetés