Magyarország

2010.09.24. 15:24

Elhunyt Farkas Antal színművész

<p>Meghalt Farkas Antal. A Vígszínház művésze 89 évet élt, szeptember 24-én hajnalban érte a halál - olvasható a teátrum honlapján. Farkas Antalt a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek.</p>

A Jászai Mari-díjas színművész 1922. január 1-jén született a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsödön. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1952-ben végezte el, majd a Vígszínház tagja lett. Csaknem 60 éves vígszínházi tagsága alatt körülbelül kétszáz produkcióban játszott. Emlékezetes alakítást nyújtott többek között a Rómeó és Júlia Capuletjeként, Molnár Ferenc Üvegcipőjének Őrmestereként, vagy a Jó estét nyár, jó estét szerelem Kasznárjaként.

A színházi előadások mellett számos tévé- és játékfilmben is szerepelt. A magyar filmtörténet olyan kiemelkedő alkotásaiban játszott, mint a Körhinta, a Két félidő a pokolban, a Húsz óra, A kőszívű ember fiai, A tizedes meg a többiek, a Hideg napok vagy az Egri csillagok. 1996-ban Aase-díjat kapott, mellyel évről évre a legjobb epizódszereplőket jutalmazzák.
Farkas Antalt a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetésről később intézkednek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!