Magyarország

2010.09.14. 19:15

Új vezető az OEP és az Egyenlő Bánásmód Hatóság élén

<p>A nemzeti erőforrás miniszter javaslatára szeptember 20-ától Sélleiné Márki Máriát nevezi ki a miniszterelnök az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatójává - derül ki a Magyar Közlönyben kedden megjelent közleményből.</p>

A Magyar Közlöny keddi számában megjelent kormányhatározat szerint költségvetési főfelügyelőt rendelnek ki az államháztartásról szóló törvény alapján a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, az Országos Sportegészségügyi Intézethez illetve a Munkaerőpiaci Alaphoz.

Júliusban a nemzetgazdasági miniszter terjesztette a parlament elé a gazdasági és pénzügyi törvénycsomagot, amely több módosítás mellett új feladatköröket is kijelölt, így a költségvetési főfelügyelő szerepét is meghatározta. A költségvetési főfelügyelő kijelöléséről kormányhatározat dönt, a főfelügyelő feladata a központi költségvetésből gazdálkodó szervezeteteknél egyebek mellett a gazdasági ellenőrzés.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!