Magyarország

2010.10.28. 13:40

Arányos közteherviselést javasol a Jobbik

<p>A Jobbik a tervezett egykulcsos személyi jövedelemadó helyett arányos közteherviselést javasol - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.</p>

A politikus szerint nem támogatható, hogy a milliárdosoknál több pénz maradjon, miközben az állam bevételei csökkennek. A Jobbik egy háromkulcsos adótervezetet nyújt be a parlamentnek.

Többet fog keresni a jegybankelnök

A Jobbik a legalacsonyabb jövedelműeknél 12, az átlagosan keresőknél 20, míg az évi 12 millió forint feletti fizetésűeknél 32 százalékos adókulcsot tartana elfogadhatónak - mondta csütörtökön Z. Kárpát Dániel. A Jobbik országgyűlési képviselője szerint elfogadhatatlan, hogy például a jegybank elnöke havonta több mint fél millió forinttal több pénzt vigyen haza a kedvezőbb adószabályok miatt. Az ellenzéki politikus szerint a több gyermeket nevelő családok úgynevezett negatív adósávba kerülhetnének, vagyis adóvisszatérítést kapnának.

A magyar termékekre az EU-n belül alkalmazható legalacsonyabb adókulcsot, vagyis 5 százaléknyi terhet tenne a Jobbik. Az ellenzéki párt azt javasolja a kormánynak: kezdjen tárgyalásokat Brüsszellel annak érdekében, hogy a hazai gyártású termékeket 0 százalékos forgalmi adó sújtsa, vagyis ezek adómentessé váljanak.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!