Multimédia

2008.04.28. 11:55

Logitech G25 Racing Wheel

<p>Az autós játékok szerelmesei ismét áldhatják a Logitech szakembereit, mivel imáik meghallgatásra találtak a legújabb kormány megalkotásánál.</p>

A vezetést örömét, már jó ideje élvezhetjük kedvenc PC-nken is, az első egyszerű kormányok óta. Később az erőhatások visszaadására kitalált ForceFeedback rendszernek hála, már sokkal közelebb kerültünk a valódi vezetés élményéhez. 

Mindig is voltak próbálkozások, amikből a legjobbat általában a Logitech-től kaptuk. Legutolsó ilyen modelljüket a MOMO céggel közösen fejlesztették ki, ami napjainkig az etalonnak számított. Azonban a Logitech G25 Racing Wheel-ben minden megtalálható, ami eddig egy számítógépes vezérlőből hiányzott. Nem lövünk le nagy poént, ha eláruljuk a G25 titkait.



Elsősorban a mindenki által várt kuplung megjelent a pedálsoron, ezzel még élet hűbbé téve a vezetés élményét. Aztán ott van a külön konzolra került 6+1 sebességes váltó, melyet akár szekvenciális módban is használhatunk. Végül a teljesen új 900 fokban tekerhető kormánykerék, mely bőrborítást és dupla erő visszacsatolást kapott.



Szinte már magunk előtt látjuk, ahogy a jövő autós iskoláiban egy ehhez hasonló rendszeren tanulnak a jövő söfőrei, ehhez már csak egy megfelelő szoftverre lenne szükség. Persze a valódi vezetés élményét ez a kormány sem tudja visszaadni, és a játékokat nem érdemes összekeverni az élettel, mindenesetre az alapokat elsajátíthatjuk.

A teljes cikk a hwt.hu oldalon olvasható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!