27 évvel később

2023.09.29. 23:25

Letartóztatták Tupac Shakur hiphopzenész feltételezett gyilkosát

Elkövetőként letartóztatták Tupac Shakur amerikai hiphopzenész 1996-os meggyilkolásának egyik még élő utolsó tanúját.

MW

Tupac Shakur

Forrás: AFP

A 60 éves Duane Davis ellen Las Vegasban emeltek vádat a népszerű énekes meggyilkolása gyanújával - közölte a helyi ügyészség. Shakur albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el. A 25 éves rappert ebben a nevadai városban lőtték le egy elhaladó autóból, miközben koncertre tartott. 

Davist már régóta ismerték a nyomozók, a férfi maga is elismerte interjúkban és memoárjában, hogy ott ült az autóban, amelyből lelőtték a zenészt 1996 szeptemberében. Shakur egy piros lámpánál várakozott BMW-jében, amikor a mellé hajtó a Cadillacből több lövést adtak le rá. Az énekes egy hét után halt bele sérüléseibe. 

 

A gyanúsítottat július közepén tartóztatták le az egyik Las Vegas-i elővárosban. 

A vádemelés áttörést jelent a 27 évvel ezelőtti bűnügyben, amelynek megoldatlansága nagy csalódást okozott a nyomozóknak, és amelyet szűnni nem akaró érdeklődés övez a mai napig. 

A Kelet-Harlemben született költő, dalszerző, zenész, aktivista legtöbb dalszövege az erőszakkal teli gyermekkoráról, a gettóbeli életről, a rasszizmusról, társadalmi problémákról szól. 

Albumaiból világszerte több mint 75 millió példányt adtak el. 

A fiatalon elhunyt hiphopzenész, színész, költő életéről több filmet is forgattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!