Szívügyük a településük közbiztonságának javítása

Az idei forgatagon Papp János, Kapási Jánosné (Szántó Katalin), Szepesi István és Maxim János polgárőrök kimagasló teljesítményét ismerte el Nyírbogát önkormányzata
Az idei forgatagon Papp János, Kapási Jánosné (Szántó Katalin), Szepesi István és Maxim János polgárőrök kimagasló teljesítményét ismerte el Nyírbogát önkormányzata - © Fotó: a szerző
Nyírbogát – Több nyírbogáti polgárőr is kiérdemelte szolgálatával a nagyközség lakóinak és vezetőinek elismerését.

Az idei Bogáti Forgatagon sem feledkezett meg a nyírbogáti önkormányzat arról, hogy méltó elismerésben részesítse azokat, akik sokat tesznek a nagyközség érdekében.

A képviselő-testület határozata alapján ezúttal Kapási Jánosné (Szántó Katalin), Szepesi István, Maxim János és Papp János vehetett át kitüntetést a „Nyírbogát nagyközség közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő tevékenységük” elismeréseként dr. Simonné dr. Rizsák Ildikó polgármestertől.

Kapási Jánosné szülei nyolcadik, legkisebb gyermekeként született Nyíregyházán, a tanulmányait Nyírbogáton kezdte, majd Bátorban szerzett szakmát. 1983-ban kötött házasságot Kapási Jánossal, két gyermekük, valamint két unokájuk van. Katika 2011 óta a helyi önkormányzat dolgozója.

Mindennap friss hírekre ébred

Szepesi István – túl a hetvenen – a nagyközség legidősebb, nagy (el)ismertségnek örvendő polgárőre. 1945 nyarán született Nyírbogáton, ma is itt él a feleségével. Házasságukból három gyermek született, de négyet neveltek fel. Az örökifjú díjazott a nagyközség általános iskolájában tanult, majd kitanulta a kőművesszakmát.
Munkás évei nagy részét a Tartalék Gazdálkodási Igazgatóság Nyírbátori telephelyén töltötte mint fegyveres biztonsági őr, innen is vonult nyugdíjba. Pista bácsi a szabad­ideje nagy részét unokáival és kertészkedéssel tölti, hűséges előfizetőnkként pedig a Kelet-Magyarország olvasásával kezdi a reggelt. Immár több mint tíz éve, 2006 óta tagja a Nyírbogáti Polgárőr Egyesületnek.

Maxim János is a maximumot nyújtja a nagyközség közbiztonságának javítása érdekében. A hatvanas éveibe lépett „rend-őr” Nyírlugoson született és cseperedett fel, később Budapesten, az Építőipari Vállalatnál folytatta tanulmányait. Előbb szülőföldjén, a Nyírlugosi Állami Gazdaságban, majd a nyírbogáti Rákóczi Mgtsz-ben dolgozott.

Szolgálunk és karbantartunk…

A boldogító igent 1979-ben mondták ki Mikó Piroskának, házasságukból két gyermek született, s immár három unoka boldog nagyszülei. János 2004 óta karbantartóként munkálkodik a bogáti önkormányzatnál, a nagyközség polgárőrségének megalakulása óta aktív tagja. Mindig és mindenben lehet rá számítani, a lakosok bizalommal és tisztelettel fordulnak felé.

Papp János személyében is méltó gazdára talált a Bogáti Forgatag megnyitóünnepségén átnyújtott elismerés. Ő Nyírbátorban látta meg a napvilágot, általános iskolába Nyírbogáton járt, az élelmiszer- és vegyiáru-kereskedői szakos képesítést viszont már szülővárosában szerezte meg. 2001-ben alapító tagja volt a bogáti polgárőrségnek, ahol a mai napig aktív tagként segíti a civil szervezet munkáját. Jelenleg a Nyírbogáti Görög Katolikus Egyháznál dolgozik karbantartóként.

KM-PINyírbátor.
SZON.HU


hirdetés