Nyíregyháza hírei

2013.05.16. 16:01

Elsősegélynyújtó versenyt rendeztek

Kocsord - Elsősegélynyújtó versenyt tartottak a kocsordi Jókai Mór Általános Iskolában 2013. május 11-én.

Kocsord - Elsősegélynyújtó versenyt tartottak a kocsordi Jókai Mór Általános Iskolában 2013. május 11-én. A rendezvényen résztvevőknek a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Közlekedésrendészeti Osztálya, és a Megyei Baleset-megelőzési Bizottság munkatársai optikai eszközökkel mutatták be, hogy az ittas ember mennyire másként észleli a valóságot. A kitelepített számítógépes motorkerékpár-szimulátoron a résztvevők kipróbálhatták és a sérülések kockázata nélkül megtapasztalhatták a különböző közúti közlekedés veszélyhelyzeteit és annak az esetleges elkerülését.

A versenyre kilátogatóknak egy ittas járművezető által okozott közúti közlekedési baleset kapcsán mentési gyakorlatot is bemutatott a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, a Mátészalka Területi Baleset-megelőzési Bizottság, a Közrendvédelmi Osztály kutyás járőre, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség az Országos Mentőszolgálat Mátészalkai munkatársai valamint a Felső-Tiszavidéki Mentő és Búvár Közhasznú Egyesület speciális mentők szakemberei.

Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!