Nyíregyháza hírei

2013.07.25. 11:40

Lakógyűlés a Lakisz leváltására

Nyíregyháza - Több mint két tucatnyi lakó érkezett arra a szabadtéren megtartott lakógyűlésre, aminek második napirendi pontja a közös képviseletet ellátó Lakisz KFT. leváltása volt.

Nyíregyháza - Több mint két tucatnyi lakó érkezett arra a szabadtéren megtartott lakógyűlésre, aminek második napirendi pontja a közös képviseletet ellátó Lakisz KFT. leváltása volt.

A Vay Ádám körúti társasház (piros ház) közössége több tagja nem elégedett a közös képviseletet ellátó Lakisz KFT tevékenységével. Kovács Józsefné meg is mutatta, mit kifogásolnak. Az előtérben kicserélték a világítást, ami gyakran kiég, sok pénzbe kerül. A bejáratnál a csere azt jelentette, hogy leszedték a régi burát, és a világító testet, a helyén pedig drótok tekeregnek. – Ez így megy már öt éve - mondta, majd az udvar felőli részt mutatta meg. Ott a falak és a talaj közti rész láthatóan nem vízmentes, penészedik, növények lepik el. – Erre fizettünk – kérdi a hölgy – ezt meg kellett volna oldani a panel program keretében!

– A lakóközösség számvizsgáló bizottsági tagja Újhelyi Károly ennél markánsabban fogalmazott. Elmondta: ugyanazok a problémák vannak a Lakisszal, mint a Lakszövvel. Nem akarunk odajutni, hogy a Lakszövhöz hasonló helyzetbe kerülve 10 ezer forintokat kérjenek az amúgy fizető lakóktól. A háznak jelenleg nincs pénze. Hatékonyabb működtetést akarunk, ezért akarjuk a Lakisszal kötött megbízási szerződést felmondani. Az alappal is gond van, mert sok a nem fizető lakó, de megoldást akarunk találni, csak eddig nem jutottunk eredményre. Most dönteni kell, meg kell előzni a nagyobb bajt.

A több mint két órás közgyűlés személyeskedéstől sem volt mentes, hiszen a megjelentek - finoman fogalmazva - sem tudtak minden kérdésben azonos álláspontra helyezkedni, ám végül döntöttek: a közös képviselői posztra egy nyílt pályázatot írnak ki, melynek lebonyolításával a társasház számvizsgáló bizottságát bízzák meg.

A fejleményekről a Kelet-Magyarország oldalain találnak beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!