Nyíregyháza hírei

2015.02.01. 14:42

Pótszilveszter tirpákföldön

Nyíregyháza - A nagy sikerre való tekintettel, újra táncba csábította a kikapcsolódni vágyókat a Bokortanyák Lakosságáért Egyesület 2015 első hónapjának utolsó napján.

Nyíregyháza - A nagy sikerre való tekintettel, újra táncba csábította a kikapcsolódni vágyókat a Bokortanyák Lakosságáért Egyesület 2015 első hónapjának utolsó napján. Január 31-én 19 órától Kresztyankó László élőzenész és a Mandasi klub tagjai gondoskodtak a pezsgő hangulatról „tirpákföldön”, a Mandabokori Művelődési Házban. A pótszilveszteri mulatságon mintegy 140-en vettek részt. A nagymamától a kis unokáig mindenki kíváncsian figyelte a színpadi dalos-táncos előadásokat, az aranylakodalmas paródiát, majd táncra perdülve figyelték, mikor üt éjfélt az óra.

Gyebrószki János, az egyesület elnöke köszöntőjében külön felhívta a tirpák értékek, hagyományok iránt érdeklődő fiatalok, új vendégek figyelmét a teremben látható „A kis dolgok is nagy figyelmet érdemelnek” című állandó kiállításra, amely az 1900-as évek tirpákságának dolgos mindennapjait, munkaeszközeit, ünnepeit, viseletét mutatja be.

Bokortanyák Lakosságáért Egyesület mandasi klubja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!