Bűnszervezet

2023.08.08. 16:06

Mással is gyanúsítják a budapesti embervadászokat, fordulat jöhet az ügyben

Immár bűnszervezetben való részvétellel is gyanúsítja a februári budapesti radikális baloldali támadások feltételezett elkövetőit a rendőrség – írja az Origo nyomán a Mandiner.

MW

Kamerafelvétel az antifa februári csoportos támadásáról

Forrás: Képernyőfotó/Youtube

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy elítélték a budapesti embervadászatban is érintett Hammerbande négy tagját a szász tartományi bíróság előtt folyó mamutperben. Az embervadászok több személyt is olyan brutális módon megvertek, hogy kórházba kellett őket szállítani. 

Hat német állampolgárt jelenleg is köröznek – tájékoztatott az Origo.

A lap közölte, kedden újabb fordulat derült ki az ügy kapcsán, ugyanis immár 

bűnszervezetben elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt folytatja a nyomozást a februárban a fővárosban történt radikális baloldali támadások ügyében a rendőrség

 – olvasható ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) válaszából. 
A BRFK Kommunikációs Osztálya kiemelte: az ügyben továbbra is három gyanúsított van. 

Egy német férfit a nyomozó hatóság bűnszervezetben való részvétel bűntettével, egy német nőt pedig közösség tagja elleni erőszak bűntett előkészületével gyanúsít. A harmadik gyanúsított – egy olasz állampolgárságú nő – ellen bűnszervezetben, felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt folyik büntetőeljárás

– írta az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában