Vízió az összefogásról

2023.10.25. 18:22

Nem tolonganak Karácsony szövetségéért az ellenzékiek (videó)

Karácsony Gergely meghirdette, hogy hamarosan összehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét. Azonban az MSZP-n kívül egyelőre senki nem jelezte, hogy részt venne ebben.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Origo

Fotó: Polyák Attila

Október 23-i beszédében Karácsony  Gergely egyfelől egy új ellenzéki összefogást vizionált, másfelől pedig a többi ellenzéki pártnak is üzenni próbált. A főpolgármester a 0 százalékra mért Párbeszéddel a háta mögött mondta azt, hogy aki szembemegy az elképzeléseivel, az kiiratkozik az ellenzékből, sőt a DK-ra utalva arról beszélt, ők csak azzal törődnek, ki a legnagyobb kicsi.

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni a Fővárosi Közgyűlés DK-s tagjainak álláspontját, azonban a legtöbben nem is reagáltak a feltett kérdésekre. Niedermüller Péter viszont arról beszélt, hogy szerinte Karácsony az ellenzéki egységet akarja megteremteni mint Márki-Zay Péter, azonban ez a recept - mint láttuk korábban -, nem vállt be.

Tüttő Kata, MSZP-s főpolgármester-helyettes sem volt hajlandó érdemben válaszolni a témában feltett kérdésekre, helyette teljesen másról kezdettel beszélni, csupán arra volt hajlandó reagálni, hogy az ő ambíciója az, hogy EP-képviselő legyen. Gajda Péter szocialista polgármester viszont azt mondta, hogy ha Karácsony hívja, akkor csatlakozik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában