Véleménykülönbség

2023.12.07. 16:01

Orbán Viktor a spanyol miniszterelnökkel tárgyalt Ukrajna uniós csatlakozásáról

A megbeszélés során a magyar miniszterelnök kísérletet tett arra, hogy meggyőzze spanyol kollégáját az európai egység megőrzésének szükségességéről.

MW

Az Európa Tanács ülésén találkozott Orbán Viktor és Pedro Sanchez 2023. október 6-án

Fotó: Hans Lucas via AFP

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután telefonon megbeszélést folytatott Pedro Sanchez spanyol kormányfővel, az Európai Unió Tanácsának soros elnökével, úgy is, mint a jövő év második felében az EU-elnökséget adó ország vezetője - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A megbeszélés során Orbán Viktor kísérletet tett arra, hogy meggyőzze spanyol kollégáját az európai egység megőrzésének szükségességéről - ismertette Havasi Bertalan.

Tekintettel arra, hogy Ukrajna EU-csatlakozása ügyében jelentős véleménykülönbség áll fenn a tagállamok között, Magyarország javasolja, hogy az Európai Tanács soron következő ülésének napirendjéről vegyék le a kérdést. Magyarország Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdését előkészítetlennek és időszerűtlennek tartja - mondta a spanyol kormányfőnek Orbán Viktor sajtófőnökének közleménye szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában