Republikon

2024.01.26. 15:33

Továbbra is toronymagasan vezet a Fidesz

A Republicon felmérésének eredményei megfeleltek az előzetes feltételezéseknek, azonban így is akadt meglepetés.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Fischer Zoltán

A Fidesz-KDNP továbbra is a legerősebb támogatottsággal rendelkező párt maradt – derült ki a Republikon Intézet legújabb reprezentatív pártpreferencia-kutatásából, amelyet közösségi oldalukon osztottak meg. A felmérés szerint a második helyen Gyurcsány Ferenc pártja a teljes népesség 12 százaléka által támogatott Demokratikus koalíció, akik a pártválasztók körében 19 százalékon állnak, ez 1 százalékot emelkedett tavaly év vége óta a kutatás szerint. Harmadik helyen, minimális előnnyel a Mi Hazánk áll, akiket a teljes népesség 6 százaléka, a pártválasztóknak pedig a 9 százaléka támogat.

A negyedik helyre meglepetésre előrelépett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, akik megelőzték a Momentumot.

Ugyan mindkét párt támogatottsága 5-5 százalék a teljes népességben, azonban a pártválasztók 8 százaléka szavazna a Kutya Pártra, míg csak a 7 százalékuk választaná a Momentumot.

A hatodik legnépszerűbb párt továbbra is az MSZP, azonban ők már 5 százalék alatt vannak, mindössze 3 százalékos támogatottságot értek el a teljes népességben, míg a pártválasztók körében 5 százalékot.

Őket az LMP, a Jobbik és a Párbeszéd követik, akiknek egyenként 2 százalékot sikerült csak elérniük a teljes népességben. Közülük az LMP van a legjobb helyzetben, mivel nekik sikerült 4 százalékot elérniük a pártválasztók között, míg a Jobbiknak és a Párbeszédnek csupán 3-3 százalékot.

Fotó: Republikon Intézet

Azt is fontos kiemelni, hogy a teljes népesség 34 százaléka bizonytalan az ügyben, hogy hova adná le szavazatát.

Fotó: Republikon Intézet

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában