Pedagógus béremelés

2024.03.12. 15:18

Megszólalt a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke

Horváth Péter közölte, nem tudják elfogadni, hogy a baloldali pártok politikusai az uniós források kifizetése ellen dolgoznak.

MW

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a tanárok és óvónők béremeléséről tartott budapesti sajtótájékoztatón 2024. január 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Nagyon fontos lenne, hogy azok a források, amelyek biztosítékai a kiszámítható pedagógus életpályának, rendelkezésre álljanak, így 

nyilvánvalóan minden olyan kezdeményezést, ami ez ellen van, nem tudunk elfogadni 

– reagált a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, miután egyre több ellenzéki pártról derül ki, hogy politikusaik bevallottan azért dolgoznak, hogy megfúrják a hazánknak járó uniós források kifizetését, melynek egy jelentős részét a tanárok béremelésére fordítja a kormány.

Horváth Péter közölte,

 a tervezett pedagógus béremeléseknek az egyik nagy előnye pontosan az lenne, hogy kiszámítható életpályát biztosít a tanárok számára, ha ez nem teljesül, egyre kevesebben fognak jelentkezni erre a pályára, és megindulhat az elvándorlás más szakmák irányába. 

Arra a kérdésre, miszerint miként lehet értékelni, hogy az elmúlt években a tanárok mellett tüntető baloldali pártok közül többen is beismerték, a háttérben gátolni próbálják az uniós források kifizetését, Horváth Péter annyit mondott: fura.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában