Hirdetés

2023.06.22. 00:00

190,58 millió forintos Európai Uniós támogatással újítja meg belterületi közúthálózatát Ófehértó Község Önkormányzata

Ófehértó Önkormányzata a Széchényi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett Belterületi utak fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott sikeres pályázaton 190,59 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt keretében a Magyi út, valamint a Novákkert és Arany János utcák szilárd útburkolattal történő útépítését valósítja meg az önkormányzat mindösszesen 897 folyóméter hosszúságban. A fejlesztésnek köszönhetően az eddig szilárd útburkolattal nem rendelkező rossz minőségű földutak helyett megvalósuló aszfalt burkolatú utak jelentősen javítani fogják Ófehértó Község közlekedési infrastruktúrájának minőségét.

A fejlesztésre kerülő utcák bemutatása:

Magyi utca (3001, 9999, 954 hrsz.): A tervezési szakaszon 5,50 m széles burkolatszélességű, aszfalt burkolatú út valósul meg. A tervezési szakasz a kezdeténél szilárd burkolatú úthoz, a Magyi utca aszfaltburkolatához a tervezési szakasz végén a Magyi utca földútjához csatlakozik.

Novákkert utca (407, 470, 388 hrsz.): tervezett aszfalt burkolatú út szélessége 3,00 m, kétoldalt 1,00–1,00 m földpadkával. A tervezési szakasz a kezdeténél szilárd burkolatú úthoz a Széchenyi utcához a végén a Sallai Imre utcához csatlakozik.

Arany János utca (1017, 1029, 1030, 1105 hrsz.): a tervezett aszfalt burkolatú út szélessége 4,00 m, kétoldalt 0,75 – 0,75 m nemesített padkával és 1,00–1,00 m földpadkával. A tervezési szakasz a kezdeténél szilárd burkolatú úthoz a Vörös csillag utca aszfaltburkolatához a tervezési szakasz végén az Arany János utca földútjához csatlakozik.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program céljaihoz történő hozzájárulás:

· A gazdaságélénkítés, munkahelymegőrzés és munkahelyteremtés: A projekt keretében megvalósuló útfejlesztés eredményeképpen Ófehértó Község infrastruktúrájának állapota, értéke, valamint a lakosság életminősége, elégedettségi szintje javulni fog. A közutak megfelelő állapota hozzájárul a munkahelyek megőrzéséhez és a munkahelyteremtéshez.

· A térségek és települések népességmegtartó képességének erősítése: A megvalósuló útfejlesztések révén a fejlesztés hozzájárul a gazdaság élénkítéséhez, a város népességmegtartó erejének fenntartásához, így a lakosság életminőségének pozitív változásához. Kiemelt fontosságú a helyi közszolgáltatások fejlesztése, így a közutak fejlesztése – melyek az országos, ágazati szakpolitikai programokhoz kapcsolódva valósulnak meg.

A pályázat megvalósításának folyamatát az önkormányzat rendszeresen frissülő honlapján követheti nyomon: 

https://www.ofeherto.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában