Sport

2011.09.05. 17:38

Magyar válogatott - Juhász Roland visszakerül a kezdőcsapatba

Budapest (MTI) - A kezdőcsapatban számít Juhász Rolandra a Moldova elleni, keddi Európa-bajnoki selejtezőn Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Budapest (MTI) - A kezdőcsapatban számít Juhász Rolandra a Moldova elleni, keddi Európa-bajnoki selejtezőn Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember hétfői, már Moldovában tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott - az MLSZ hivatalos honlapjának beszámolója szerint -, hogy Juhász Roland biztosan a kezdőcsapat tagja lesz, mivel alapembere az együttesnek, és ha játékra kész állapotban van, övé az egyik hely a védelem tengelyében.

A trénert a helyi újságírók főként a négy évvel ezelőtti, 3-0-ás moldovai sikerrel zárult találkozóról szerették volna faggatni, ám Egervári Sándor ezeket a próbálkozásokat elhárította, mondván akkor még nem ő irányította az együttest. A szövetségi kapitány a tavalyi, budapesti selejtező kapcsán azonban elmondta: egységes, szervezett moldovai csapattal szemben sikerült 2-1-re diadalmaskodniuk, és az a találkozó is bizonyította, hogy kedden nehéz dolga lesz együttesének.

A sajtótájékoztatón részt vett Elek Ákos, a válogatott középpályása is, aki kijelentette: teljesen más volt a szituáció a budapesti összecsapás előtt, hiszen egy svédországi vereség után, jelentős teherrel a vállán lépett pályára a gárda, most viszont egy önbizalommal teli magyar csapat várja a találkozót. Társa, Juhász Roland hozzátette: senki se gondolja, hogy eufórikus állapotban van a válogatott, utoljára szombaton volt beszédtéma a svédek legyőzése, azóta már kizárólag a moldovaiak elleni selejtezővel foglalkoznak a játékosok.

A magyar válogatott 19:30 órától a mérkőzés helyszínén edz, a keddi, chisinaui találkozó 19:45 órakor kezdődik. A meccsnek csak Egervári együttese számára van tétje, ugyanis győzelemmel megőrizné reményét a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):

Király Gábor - Varga József, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt - Elek Ákos, Pintér Ádám - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely - Szabics Imre

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!