Sport

2013.01.25. 16:34

Nem önmaguk ellenségei

Kézilabda - Alsóházi rangadót rendeznek Debrecenben, az újonc BSE együttese érkezik vendégségbe.

Kézilabda - Alsóházi rangadót rendeznek Debrecenben, az újonc BSE együttese érkezik vendégségbe.A sereghajtó Budapest SE gárdája látogat vasárnap 18 órától a Hódos Imre Sportcsarnokba. Nem túl pozitív előzményekkel várja a 11. helyen álló DVSC-Fórum a bajnokság 15. fordulóját, hisz hét közben nem tudták kiharcolni a lokista lányok a Kiskunhalas elleni továbbjutást érő győzelmet a Magyar Kupában. Ennek dacára bizakodva várják a debreceniek a hétvégi hazai találkozójukat és arra készülnek, hogy megszerezzék harmadik bajnoki győzelmüket. Az ősszel egyetlen góllal, 30–29-re tudtak diadalmaskodni Bíró Imre tanítványai a BSE ellen, a cívisvárosiak mestere ezúttal is kiegyezne azzal az eredménnyel, már ha szívinfarktus nélkül telne el a hatvan perc.

Mire kell figyelni?

– A fővárosiak megízlelték az NB I. légkörét, próbálnak helytállni. Viszonylag jó kapusteljesítményt tudnak bemutatni meccsről-meccsre, illetve a védekezésük is jól össze szokott állni, így ezekre kell majd odafigyelnünk. Karajos Orsi már velünk edzett a héten, de a meccsen még nem játszhat, Kudor Kitti gyógytornára jár, illetve Kazai Anita is kényszerpihenőn van még, a többiek bevethetőek – tudtuk meg Bíró Imrétől, a DVSC-Fórum vezetőedzőjétől, aki azt is elárulta, hogy a télen igazolt Simsik Cyntia és Vörös Bettina kezd beilleszkedni, a két lány a Vác ellen jól teljesített, nem úgy az MK-ban, a tréner szerint van még tennivalója az ifjú kézis hölgyeknek.

Időbe telik

Az utóbbi időben egyre gyakrabban éri az a vád a DVSC csapatát, hogy nem elég elszánt, a drukkerek nehezményezik a lányok hozzáállását. A Napló megkérdezte a másik felet is a szurkolók felvetését illetően. – Egyetlen játékos sem önmaga ellensége! – szögezte le a Loki edzője, aki szerint a rutintalanság miatt a lányokat elbizonytalanítja egy-egy rossz döntés a meccsek alatt, és ez az, amit talán úgy érzékelnek a szurkolók, hogy a csapat nem akar, nem elég elszánt, pedig erről szó sincs, ez csak kétely.

– Ennek a formációnak sok olyanért kell bűnhődnie, amiért nem hibás, nagyon szeretnénk, ha a rajongóink továbbra is támogatnának bennünket a nehéz pillanatokban, és nem feledkeznének meg a valós helyzetről. Sok magyarországi szakemberrel beszéltem a DVSC jövőjét illetően, ők is úgy látják, nem túl rózsásak a kilátásaink, a megfelelő rutin megszerzéséhez idő kell. A játékosok nyilván meg akarnak felelni az elvárásoknak, de nem biztos, hogy meg is tudnak. A magasság, a súly, a tapasztalat és az életkor, ezek, amik meghatározók egy csapat teljesítményét illetően, ha megnézzük az NB I-es mezőnyt, láthatjuk, egyikben sem állunk túl jól.

A BSE idén jutott fel az élvonalba, a csapat a lehetőségeihez mérten próbált erősíteni, úgy döntöttek, mennek a saját útjukon, amit meg is tehetnek, hisz a klub múltja miatt nem támasztanak feléjük túlzott elvárásokat. Ezzel szemben a DVSC egészen más helyzetben van, az egyesület története alapján többet várnak tőlünk, amire jelen pillanatban még nem biztos, hogy képesek vagyunk – vélekedett Bíró Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!