Sport

2013.02.14. 13:49

Ne legyen ellenkező eset!

Miként január 17-én, a Sopron látogatása alkalmával, most, a Szombathely érkezése előtt is jogosan merült fel a kérdés: lesz-e ellenfele, ennélfogva mérkőzése a Marso-Vagép NYKK-nak az élvonalbeli férfibajnokságban. A felvetést az ádáz dunántúli hóhelyzet indokolja: miközben csütörtökön tavaszias időjárásnak örülhettünk keleten, a Dunántúlon újra a nem akármilyen hóakadályok leküzdése jelentette a fő problémát.

Miként január 17-én, a Sopron látogatása alkalmával, most, a Szombathely érkezése előtt is jogosan merült fel a kérdés: lesz-e ellenfele, ennélfogva mérkőzése a Marso-Vagép NYKK-nak az élvonalbeli férfibajnokságban. A felvetést az ádáz dunántúli hóhelyzet indokolja: miközben csütörtökön tavaszias időjárásnak örülhettünk keleten, a Dunántúlon újra a nem akármilyen hóakadályok leküzdése jelentette a fő problémát. A nyíregyházi csapat pénteki (kezdés 18 órakor) ellenfele ugyanakkor tettrekész, és arról értesítették az NYKK klubvezetését, hogy már a mérkőzést megelőző napon útra keltek, így aztán nem ok nélkül latolgattuk az esélyeket Ferenczi Tamás vezetőedzővel.

Először is az került szóba, hogy kilábal-e a hullámvölgyből a csapata, amely a Zalaegerszeg elleni kupameccseken és Körmenden nem úgy teljesített, ahogy a bajnokság korábbi részében, a Paks ellen pedig megszakadt a négy hónapig tartó hazai veretlenségi sorozata.

– Nagy hullámvölgyről akkor beszélhetnénk, ha sorba veszítenénk el a mérkőzéseket, de az, hogy kikaptunk az alapszakaszgyőzelemre is esélyes Paks ellen, még nem tragédia – mondta a vezetőedző. – Sokkal inkább hullámvölgyben volt a Szombathely, amely zsinórban ötször veszített, de a Kaposvár kétszeri legyőzésével már kilábalt belőle, a Magyar Kupa első mérkőzésén is felülmúlta a Szolnokot, ami nagy fegyverténynek számít. Éppen a pénteki ellenfelünk példája mutatja, hogy véget lehet vetni a negatív sorozatnak, és mi magunk is erre készülünk. Már csak azért is, mert amolyan vízválasztó mérkőzés elé nézünk: győzelmünk esetén megmaradna az esélyünk, hogy az alapszakasz hajrájában, illetve a középszakaszban biztosítsuk a helyünket a rájátszásban, ellenkező esetben pedig... De ne legyen ellenkező eset!

A bajnokságot jól indító szombathelyiek a tabella hetedik helyére estek vissza, és valószínűleg nekik is az alsóházban kell „pótvizsgázniuk” a rájátszásért. Erőfeszítéseiket bizonyítja, hogy két hullámban már három légióst cseréltek: előbb Jonathan Levy és Michael Fey helyére érkezett Janou Rubin valamint Zeljko Zagorac, aztán a múlt héten Rubint lecserélték a Debrecenből átcsábított John Staffordra. Őt ismerhetik a nyíregyháziak, hiszen a Factum színeiben szerepelt már a bujtosi csarnokban.

– Valljuk meg őszintén, azon a mérkőzésen nem remekelt, de azóta akadtak már jó teljesítményei, ilyen volt a Körmendnek dobott huszonkilenc pontja is, nem véletlenül figyelt fel rá a Szombathely – mondta a látogató új játékosáról Ferenczi Tamás. – Kulcskérdés lesz a légiósok elleni védekezés, no meg Kálmán László és az ő pihentetésekor a helyére érkező magyarok megfékezése. Egyértelmű, hogy esetünkben is formajavulásra lesz szükség a győzelemhez, kevesen vagyunk, nem megengedhetőek az olyan passzív egyéni teljesítmények, amelyekkel az utóbbi mérkőzéseken szembesültünk.

Nehezíti a csapat helyzetét, hogy Boldizsár Ferenc combizomhúzódása nem sokat javult, így az ő szerepeltetésére vajmi kevés az esély, a keddi, Tiszaújváros elleni edzőmeccset kihagyó lett bedobó, Martins Berkis viszont újra a rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!