Sport

2013.09.17. 11:24

A mezőny fölé nőttek a temesváriak

A Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr NB-s női kosárlabdacsapata a második helyen végzett a nemzetközi tornán.

A Nyíregyházi FSE-NYKS amatőr NB-s női kosárlabdacsapata a második helyen végzett a nemzetközi tornán.Szép szál lányok érkeztek Temesvárról a Bige Holding-kupa nemzetközi női felkészülési tornára. A román élvonalbeli csapat átlagmagasságát a férfi mezőnyben is megirigyelték volna, és a temesváriak nemcsak centiméterekben nőttek a négy csapatos nyíregyházi torna mezőnye fölé – az ő magabiztos sikerüket hozta a viadal.

– Amikor megláttam a temesvári lányokat, benne a négy szerb légióssal, az volt az első gondolatom, hogy úristen, csak ússzuk meg ötven pontos vereség alatt – mondta Farkasinszki Gyuláné, a tornán végül második helyen végzett NYFSE-NYKS edzője. – Aztán az első negyedet követően még vezettünk, a nagyszünetben is egál volt, csupán a harmadik negyedben lépett meg az ellenfél, amikor már presztízskérdést csinált abból, hogy nehogy veszítsen. Ez a mérkőzés kiválóan szolgálta a felkészülésünket, hiszen a temesváriak olyan harcmodorban játszottak, ahogy az várható lesz az erősebb bajnoki riválisainktól.

Az amatőr NB-s bajnokság október első hétvégéjén esedékes nyitányára készülő főiskolások a diósgyőri második vonal és a kassaiak elleni mérkőzését is magabiztosan megnyerte, így valamennyi játékosa, köztük az új szerzemények számára is kellő játékidőt tudott biztosítani a szakvezető.

Sándorfi Dóra egészen jó benyomást keltett, és Básti Dóra teljesítményével sem lesz gond, az ő esetében egy kis időre lesz szükségünk, hogy átformáljuk a játékát a négyesről a hármas pozícióba – így Farkasinszkiné. – A palánk alatti posztokon egészen jól állunk, a mezőnyben ellenben jól jön a friss erő.

A nyíregyháziak október 6-án, Szegeden kezdik a bajnokságot, addig még Kassán vívnak edzőmeccset, illetve ha összeáll végre a nagyváradi csapat (a romániaiak kerete még nem teljes, ezért mondták le a hétvégi nyíregyházi részvételt), akkor a másik szomszédos országba is lesz egy túrájuk a nyitányig.

 

Nemzetközi női torna

Bige Holding-kupa, Nyíregyházi Főiskola

Eredmények: BCM Danzio Timisoara (román)–Nyíregyházi FSE-NYKS 97–81 (20–28, 29–19, 25–13, 23–21), Diósgyőri VTK II–Tydam UP JS Kosice (szlovák) 76–69, Timisoara–Kosice 96–45, Nyíregyházi FSE-NYKS–Diósgyőr II 85–57 (15–21, 28–14, 15–7, 27–15), Timisoara–Diósgyőr II 106–44, Nyíregyházi FSE-NYKS–Kosice 101–69 (35–15, 15–23, 27–17, 24–17).

Végeredmény: 1. BCM Danzio Timisoara 6 pont, 2. Nyíregyházi FSE-NYKS 5, 3. Work Force Diósgyőr VTK II 4, 4. Tydam UP JS Kosice 3.

Különdíjasok. A csapatok legjobbjai: Milena Marijanovics (Timisoara), Papp Klaudia (NYFSE-NYKS), Szabó Brigitta (Diósgyőr II), Lucia Cabanová (Kosice).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!