Sport

2013.12.19. 10:40

Magyarázkodni nem érdemes

A hazai pályán villogó Nyírmadának a gyenge idegenbeli szereplésből adódó problémát kell orvosolni.

A hazai pályán villogó Nyírmadának a gyenge idegenbeli szereplésből adódó problémát kell orvosolni.Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a Nyírmadán. A megyei első osztályú futballcsapat elkalapálta a legjobbakat: a a tabellán második Kemecse mellett látványos zakót (6–1) osztott ki a negyedikként jegyzett Baktalórántházának. Ugyanakkor néhány malőr rondít bele az összképbe: az előrehozott tavaszi forduló következményeként a Nyírgyulaj kétszer is kibabrált a Szőke-legénységgel. Ráadásul a gyulajiak mindjárt a bajnoki nyitányon nyerni tudtak Madán – jóllehet, ez azóta sem sikerült senkinek.

– Azzal aligha állítok újdonságot, hogy a rajt előtt számunkra is nyilvánvaló volt: minden korábbinál nehezebb bajnokság elé nézünk – taglalta Szőke István, a Nyírmada játékos-edzője. – Ránk is igaz, mint a mezőny többségére, felemás eredményeket mutattunk fel. A sérülések, eltiltások miatt hullámzó volt a teljesítményünk, ritkán tudtunk pályára lépni azzal a kezdőcsapattal, amely a legideálisabbnak nevezhető. Otthon rendszerint jól futballoztunk, a Bakta ellen kiemelkedően, a Csengerrel szemben pedig megszenvedtünk a győzelemért: az utolsó hét percben három gólt szerezve fordítottunk.

El kell ismerni, idegenben önmagunkhoz képest nagyon gyengén szerepeltünk. Erről annyit, figyelmezetlenség és akaratbeli tényezők következménye, hogy több fontos pont elúszott. Ezt a problémát jövőre orvosolni fogjuk, mert az előrelépés záloga, hogy ne csak saját közönségünk előtt hozzuk magunkat. Azt tartom, felesleges magyarázkodni, nem is érdemes, dolgozni kell. Ugyanakkor sűrűnek mondható az élmezőny, az első helyezett Nagykállótól kilenc pontra vagyunk lemaradva, ami egyáltalán nem sok. Olyan kiegyensúlyozott a bajnokság, hogy akár dobogón is végezhetünk.

Szőke István határozottan jelölte meg a tavaszra vonatkozó tervet.

– Az első ötben szeretnénk mindenképpen végezni, ehhez viszont bővíteni kell a keret létszámát. Két-három emberrel szeretnék erősíteni, támadóra és védőre is szükségünk van. Annál is inkább, mert az őszi idény hajrájára látványosan elfogytunk, márpedig egy ilyen kiélezett bajnokságban ez nem fér bele.

KM-KT


Madai mozaik

A Nyírmada megyei I. osztályú csapatának mutatói

A bajnoki állás: 6. Nyírmada 16 9 – 7 39–28 27

Hazai pályán: 8 7 – 1 28–9 21

Idegenben: 8 2 – 6 11–18 6A házi góllövőlista:

13 gól: Papp Zoltán. 5 gól: Barta Ferenc, Németh Attila. 4 gól: Dávid Róbert. 3 gól: Mátyus Csaba. 2 gól: Bancsi Gábor, Danku Attila, Nagy Miklós, Szikszai Attila. 1 gól: Baráti Gábor.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!