Sport

2015.05.27. 11:06

Jegyzet: Van para

<em>Eddig azt gondoltam, hogy annak, aki parasportolókkal foglalkozik, a pénz helyett empátiában és toleranciában kell dúskálnia, nem árt, ha van a birtokában némi szerénység, és sok-sok emberség. A magyar parasport első embere ezek helyett hatalmi gőggel van megáldva, aki semmi rosszat nem tett.</em> Száraz Ancsa jegyzete.

Eddig azt gondoltam, hogy annak, aki parasportolókkal foglalkozik, a pénz helyett empátiában és toleranciában kell dúskálnia, nem árt, ha van a birtokában némi szerénység, és sok-sok emberség. A magyar parasport első embere ezek helyett hatalmi gőggel van megáldva, aki semmi rosszat nem tett. Száraz Ancsa jegyzete.Törvényesen kapott a bizottságtól, amelynek elnöke, 3 millió forintot végtörlesztésre – „a hitel terhe miatt nem tudott a teendőire koncentrálni…” –, és szabályosan lízingeltette saját cégétől a sportolókat szállító buszokat. Azért szorult erre, mert havi bruttó 655 ezret keres, a legutóbbi paralimpia után pedig 17 milliót kapott. Ez egy hecckampány „alig 500 nappal a riói paralimpia előtt”, ami az ő lejáratására irányul, láthatja ezt mindenki. Én nem ezt látom. Több százezer hazai munkavállaló vállát nyomta devizahiteles teher, mégsem kaptak többmilliós vissza nem térítendő támogatást a magas fizetésük, szolgálati autójuk és nyolc számjegyű jutalmuk mellé – erre ugyanis valami miatt nincs törvény.

Gömöri Zsolt a pénzt visszafizette, így nem érti, hogy a lemondását követelő sportolók mit nem értenek. Hadjárat folyik ellene – de nem teszi le a fegyvert, ez világos. És lehet, hogy valóban csatázik, de egy biztos: a lelkiismeretével nem áll komoly harcban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!