Sport

2017.06.13. 11:41

Most senki nem húzgálja a száját

Nyíregyháza - A magyar férfi röplabda válogatott a nyíregyházi Európa-liga körben igyekszik helytállni.

Nyíregyháza - A magyar férfi röplabda válogatott a nyíregyházi Európa-liga körben igyekszik helytállni.

Péntektől Nyíregyháza ad otthont a férfi röplabda Európa-liga második körének. Az elmúlt hét végi, ukrajnai nyitóállomást követően költözik a négy érintett válogatott a Continental Arénába, A magyar válogatott Dániától és keleti szomszédunk legjobbjaitól kikapott, míg Izraelt legyőzte, így a harmadik helyről rugaszkodik neki a folytatásnak. A küzdelemsorozat két csoportjából – az A jelű másik négyesben Albánia, Azerbajdzsán, Macedónia és Svédország szerepel – a három legjobb mérleggel záró együttes jut a dániai négyes döntőbe, amelynek az északi házigazda automatikus résztvevője.

A soros esemény felvezetéseként sajtótájékoztatót tartottak a nyírségi „fővárosban”, mégpedig dr. Kovács Ferenc a Magyar Röplabda-szövetség elnöke, Juan Manuel Barrial, az argentin nemzetiségű szövetségi kapitány, valamint Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetőjének jelenlétében.

– Nagyon örülünk, hogy a közelmúltban kinevezett kapitány éppen nálunk debütál Magyarországon – jelentette ki dr. Kovács Ferenc. – Reméljük, hogy a három éve sikert sikerre halmozó női válogatott mellé irányításával felnő a férfi szakág is. Ennek érdekében neveztünk be az Európa-ligába, a végcél az, hogy a csapat kiverekedje magát a 2019-es Európa-bajnokságra, ahol 2001-ben járt utoljára. Kiváló szakemberrel dolgozhat a keret, mi pedig azon fáradozunk, hogy adottak legyenek a feltételek a jó szereplés alapjainak megteremtésére.

Juan Manuel Barrial – akinek szavait a válogatott frontembere, a román Steaua Bucuresti légiósa, Németh Szabolcs tolmácsolta – dicsérte a nyíregyházi körülményeket, persze, a legfontosabb, hogy keze alatt formálódó gárda minél jobban muzsikáljon.

– Januárban kerestek meg a magyar vezetők, egy dolgot kértem: valamennyi meghívott játékos teljes mértékben vesse alá magát a feladatnak, ne húzgálják a szájukat, ami ahogy hallottam, korábban nem egyszer előfordult – közölte a szakvezető. – Ennek most nyoma sincs, hozzáteszem, gyakorlatilag a nulláról kezdtük a munkát, fiatal csapattal, amelyben látok fantáziát. Az eddig tapasztaltak pozitív jövőképet sejtenek, sokat segít az is, hogy az első naptól rendkívül barátságos közegben végezhetem a feladatot, ilyen légkörben sokkal egyszerűbb a munka.

KM-KT

Menetrend

Férfi Európa-liga, Nyíregyháza, Continantal Aréna

Péntek

Izrael–Ukrajna, 16

Magyarország–Dánia, 18.30

Szombat

Magyarország–Izrael, 15

Ukrajna–Dánia, 17.30

Vasárnap

Magyarország–Ukrajna, 16

Dánia–Izrael, 18.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!