Sport

2017.08.12. 11:02

Kontrolledzésen gyakorolt a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott

Budapest - A magyar ritmikus gimnasztika-válogatott tagjai az augusztus végén kezdődő olaszországi világbajnokság jegyében nyilvános kontrolledzésen vettek részt pénteken a Nemzeti Sportcsarnokban.

Budapest - A magyar ritmikus gimnasztika-válogatott tagjai az augusztus végén kezdődő olaszországi világbajnokság jegyében nyilvános kontrolledzésen vettek részt pénteken a Nemzeti Sportcsarnokban.

Tettamanti Adrienne, a csapat edzője elmondta, korábban nem tartottak kontrolledzést.

"Az új kezdeményezésnek az a célja, hogy a világbajnokság előtt versenyszituációt teremtsünk, amikor nemcsak a családtagok előtt mutathatják be a gyakorlatokat a versenyzők, hanem a nézőtéren ülő nemzetközi bírók is tesztelik őket" - nyilatkozta.

Hozzátette, a pesarói lesz az első világbajnokságuk a válogatott tagjainak, akikkel szemben két hibátlan gyakorlat bemutatása az elvárás.

A teltházas teremben a közönség ütemes tapsa mellett folyamatosan mutatták be a gyakorlatokat a vb-n, illetve a tajpeji Universiadén szereplő csapatok, valamint az olaszországi versenyen szereplő két egyéni versenyző, Pigniczki Fanni és Kis Alexandra.

"Nagyon várom a világbajnokságot, gőzerővel készülök rá. A felkészülés közepén járunk, a hétvégén utazunk Somogyjádra, ott véglegesítjük a kompozíciókat. Fejben már készen vagyok a vb-re, de az edzőtáborra még szükségem van" - mondta Kis Alexandra.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség (MRGSZ) technikai bizottságának vezetője hasznosnak értékelte a kontrolledzést, mert téthelyzetben előjöttek a hibák.

"Van mit csinálniuk a hátralévő két hétben, a ma látottak alapján még nem vagyok boldog. A somogyjádi edzőtáborban napi 10-12 óra kemény munka vár a lányokra" - fogalmazott.

Kis Alexandra és Pigniczki Fanni is négy szerrel, karikával, labdával, buzogánnyal és szalaggal szerepel majd az olaszországi vb-n, amelyre augusztus 30. és szeptember 3. között kerül sor.

A felnőtt együttes kéziszer csapatban Wehovszky Vivien, Németh Virág, Margaritisz Lili, Borsányi Patrícia és Katona Hanna öt karikával, Wehovszky, Németh, Margaritisz, Borsányi és Kovács Jázmin Napsugár pedig két kötéllel és három labdával lép majd szőnyegre.

Az egyéni versenyzők a tervek szerint augusztus 26-án, az együttes kéziszer csapat tagjai pedig augusztus 31-én indulnak Pesaróba.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!