Fácánok a beregi terítéken

Szépen elkészített terítéknél adták meg a végtisztességet az elejtett vadnak
Szépen elkészített terítéknél adták meg a végtisztességet az elejtett vadnak
Beregsurány – A vadásztársaság meglepte a tagjait nevelt kakasok vadászatával.


Bár a fácánkakas vadászati szezonja február végéig eltart, a legtöbb vadásztársaság – köztük a Daróci Vadásztársaság – leginkább a decemberi hétvégéken rendezte meg a társas vadászatokat.

Az egyik decemberi vadászatot Vári István elevenítette fel lapunk számára: – Azon a decemberi vasárnapon Beregsurány határában vadásztunk. Az első igazi télies időjárás köszöntött ránk, havas határ várt reánk. A Daróci Vadásztársaság Intéző Bizottsága úgy döntött, hogy meglepi a tagjait egy nevelt fácánkakas vadászatával. Ettől nagyobb meglepetést mostanság nem is élhettünk át a társulatnál.

Esélyegyenlőség

– Természetesen tizenkilencen el is fogadtuk ezt a nemes gesztust, mert ennyivel tartoztunk önmagunknak és egymásnak. Az egész napos ellátás, gondolok itt a regge­lire és az ebédre igazán pazar volt, így utólag, pár hét távlatából is hadd köszönjem meg a szervezőknek és közreműködőknek. Nagy izgalommal és várakozással foglaltuk el a kalapból kisorsolt lőállásainkat, amit körforgással négyszer is változtattunk a nap folyamán azért, hogy mindenkinek egyformán legyen esélye a kakasaink elejtésére. Vadászembernek fület gyönyörködtető durrantások közepette telt a napunk. A kibocsájtott 200 darab fácánkakasból 143-at tudtunk sikeresen terítékre hozni, ami jó eredménynek mondható. A fácánmadarak mellett elejtettünk még egy mezei nyulat és egy szajkót is. A terítéknél meghatódva adtuk meg a végtisztességet elejtett vadjainknak. Zúgjon nekik a surányi határ összes fája! Üdv a vadásznak és tisztelet a vadnak! – tette hozzá Vári István.

KMVásárosnamény.
SZON.HU


hirdetés