Autó - Motor

2014.05.07. 18:44

Eseménydús május: Nagy Futam második félidő és Bükfürdő Rallye

Az ORB naptárában ugyan hosszú, 12 hetes szünet van a Miskolc és a Székesfehérvár Rallye-k között, <strong>Budavári Zoltán</strong> és navigátora, <strong>Kovács Szabolcs</strong> nem üldögél otthon tétlenül a holtidőben sem.

Az ORB naptárában ugyan hosszú, 12 hetes szünet van a Miskolc és a Székesfehérvár Rallye-k között, Budavári Zoltán és navigátora, Kovács Szabolcs nem üldögél otthon tétlenül a holtidőben sem. A Larocco MSC kettőse részt vett a május elsején megrendezett Nagy Futamon, ahol többek között Sebastien Loebbel, Daniel Ricciardoval és Timo Glockkal autóztak egy mezőnyben, a Lánchíd környékén.

A budapesti élményautózást követően pedig május második hétvégéjén, az Országos Murva Rallye Bajnokság nyitófordulóján, a Bükfürdő Rallye-n állnak rajthoz a fiúk. A szezon első laza talajú versenyén nem az N-es EVO IX-es Lancert, hanem az izmosabb nagytestvért, a P csoportos Mitsubishit állítják csatasorba Budaváriék.

- Nagy megtiszteltetés volt, hogy ott lehettünk Nagy Futamon, ennyi komoly versenyző között! A rendezvény hangulata nagyon megfogott, több mint 300 ezer ember volt kint ezen a versenyen, ami rendkívül látványos és színes volt. Az időt nem mérték, de én úgy láttam, hogy minden pilóta megpróbálta a kocsijából a legtöbbet kihozni. Mi is közel 210-zel tudtunk menni a rakparton, erre volt képes a Mitsubishi. Próbáltuk egy kicsit színezni a nézőknek, mind a Clark Ádám, mind a Roosevelt téren. Pesti vagyok, szoktam erre járni, de így még nem sikerült mennem egyik helyen sem, hogy húzogatom a kéziféket és megpróbálom keresztbe úsztatni az autót. Őrültünk, hogy ott lehettünk, reméljük, hogy lesz lehetőségünk máskor is részt venni egy ilyen rendezvényen!

A Bükfürdő Rallye-n a tavalyi autómmal fogunk indulni. Ez egy P csoportos Mitsubishi Lancer, idén még nem mentünk vele. A 2013-as évben sok műszaki gondunk volt ezzel az autóval, de az idei évben ezt a gépet is Kovács Tamásék készítik fel, úgyhogy remélem ezúttal tökéletes lesz. A pályákat ismerem, mentem rajtuk már sokszor. A mezőny nagyon komoly lesz, annak ellenére, hogy a Bükfürdő Rallye nem ORB, hanem „csak” murva bajnoki futam. Próbáljuk a lehető legjobbat kihozni magunkból!

Kedvelem a Szombathely környéki pályákat, a Szeleste - Acsád szakaszt kifejezetten szeretem. Teljesen más ez a murva, mint ami Székesfehérváron, vagy Veszprémben van, ezek nagyon gyors, jó minőségű murvapályák, nincs több ilyen Magyarországon - így Budavári Zoltán.

- Várom már a Bükfürdő Ralit, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mekkora különbség van az N-es és a P csoportos Mitsubishi között. Legalább annyira izgatott vagyok, mint Miskolc előtt! Zoli szereti ezeket a pályákat, én úgy látom, hogy azokat a szakaszokat, amiket kedvel, ott kifejezetten gyorsan tud menni. Talán mondhatom, hogy szép lassan kezdünk összeszokni, kezdem felvenni azt a ritmust, amit egy ilyen gyors autó megkíván. Kiváló a csapat, az autó szintén nagyon jó lesz, erre Kovács Tomiék jelentik a garanciát. A verseny előtt, csütörtökön tesztelünk egyet a csapattársunkkal, Krózser Menyával, aztán pénteken pályabejárás és prológ, szombaton pedig már verseny van! -  nyilatkozta Kovács Szabolcs.

- Mamprobi Média -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!