Nyíregyháza

2024.05.03. 10:49

Kimentették Emmát a rendőrök

A nyíregyházi rendőrök nem tétováztak, egy csavarkulccsal törték be az autó szélvédőjét, amelyben véletlenül bennrekedt a 2 éves kislány.

Szon.hu

Forrás: Fotók: police.hu

A rendőrségre egy kétségbeesett nagymama tett bejelentést május 2-án délelőtt. Elmondta, hogy az egyik nyíregyházi élelmiszeráruház parkolójában tartózkodik, ahol a vásárlás után bepakolt autója csomagtartójába, véletlenül bezárta az utastérbe 2 éves unokáját az indítókulccsal együtt. A központi zár blokkolt, így képtelen a gyereket kiszabadítani. 

A küldésre a Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei, Fejér László és Antal György Erik rendőr őrmesterek érkeztek. A kislány addigra már közel félórája azt autó foglya volt. Fejér őrmester pillanatok alatt felismerte, hogy azonnal cselekedni kell, mert a kislány láthatóan kezdte elveszíteni az eszméletét a felmelegedett utastérben. Az őrmester nem tétovázott, egy csavarkulccsal betörte a jobb első ablakot, és sérülésmentesen kiemelte a kis Emmát. Időközben a mentők is megérkeztek, akik átvették a kislány ellátását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy gyermeket, állatot szándékosan senki ne hagyjon autója utasterében még rövid időre sem! Az ablak résnyire lehúzva sem biztosít védelmet. Nagy hőségben különösen fontos erre odafigyelni, de nem kell ahhoz kánikula, hogy egy napon álló autó utasterében a hőmérséklet akár percek alatt olyan mértékben felforrósodjon, hogy a bent tartózkodók élete komoly veszélyben legyen.

Ha valaki napon hagyott járműben gyermeket, állatot lát, hívja a 112-es segélyívót, közben próbálja keresni az autó tulajdonosát, és ellenőrizze, hátha valamelyik ajtó kinyílik. Végszükség esetén – figyelve arra, hogy a berobbanó szilánkok ne okozzanak sérülést – be kell törni az autóban rekedt gyermektől, állattól legtávolabb eső ablakot. A segítségre szorulót ki kell menteni az autóból, és a mentők megérkezéséig hűvös helyre kell vinni.

-közölte a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában