Autó - Motor

2014.05.07. 18:53

Széll úr és a KZ Invest Kupa

Interjú Széll Péterrel, a május 17-én Nyíregyházán megrendezésre kerülő éjszakai autóvereny előtt.

Interjú Széll Péterrel, a május 17-én Nyíregyházán megrendezésre kerülő éjszakai autóvereny előtt.

A neved lassan összenő a BMW-vel. Szél, szélsebes, BMW-s. Mesélnél magadról és a BMW-s pályafutásodról az éjszakai autóverseny előtt?

- Szeretettel köszöntök minden kedves sporttársamat, szurkolókat, és eme remek sport kedvelőit! 2008 óta versenyzem, kisebb-nagyobb sikerekkel. Ladával sajnos 2010-ben volt egy kisebb bukásom egy amatőr versenyen. Nekem ez a BMW-s dolog úgy jött, hogy van egy pár nagyon kedves barátom, és mindig rágták a fülemet, hogy próbáljak ki egy BMW-t. Pásztor Ferenc építette meg az első e 30-as BMW-met, amit az első versenyen a felvezető körben le is csuktam. Utána építettünk egy e 36 Compact-ot 25 24 v motorral, amivel kb. 2 évig versenyeztem. Ezzel a kocsival elértem elég szép eredményeket és szerintem innen ered a BMW-s Széll úr név, amit Szikszai Bészi a Fakezű nevű barátomtól kaptam. Innentől mondhatom talán, hogy kezdtek az emberek megismerni. Szeretek nagyon a látvány érdekében autózni, és ahogy szokták mondani, na ennek már megint elgurult a gyógyszere! 2 éve pedig egy BMW E36 Sedanban taposom a gázt.

Indultál-e már itt korábban megrendezett éjszakai versenyen? Ha igen milyen élménnyel lettél gazdagabb?

- Igen, indultam a tavaly megrendezett KZ Invest Kupán Nyíregyházán. El kell, hogy mondjam, nagyon jól éreztem magam. Szuper volt a szurkoló tábor, a hangulat, a szervezettség. Remélem ebben idén sem lesz hiány és megint ugyan olyan jó élménnyel fogunk távozni a versenyről, mint eddig.

Igaz, hogy Magyarországon te rendelkezel a legtöbb serleggel mint autóversenyző?

- Érdekes kérdés. Nem, mint versenyző rendelkezem sok kupával, trófeával, hanem a családi vállalkozásunk kupák, érmék gyártásával foglalkozik. Természetesen vannak nekem is díjaim, amire büszke is vagyok, mert megküzdöttem értük.

Milyen céllal is indulsz ezen a megmérettetésen?

- Ezen a versenyen szeretnénk most egy kicsit a nézőknek kedvezni, és magamat szórakoztatni. Úgyhogy ha rajtam múlik látványban nem lesz hiány, remélem minél többen kilátogatnak erre a rendezvényre.

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!