Autó - Motor

2016.01.04. 12:55

Juhász Csaba: Jó kis versenyen vagyunk túl

Interjú Juhász Csaba autóversenyzővel a Szilveszter Rally után.

Interjú Juhász Csaba autóversenyzővel a Szilveszter Rally után.

December 27-én egy teszttel készültél a kétnapos Szilveszter Rallyra.

Végig ködben és nedves úton tudtál tesztelni. Miként értékeled a tesztet?

- Elég későn értünk oda a tesztre, ezért ránk sötétedett és a köd is leereszkedett. Az autó tapadása nulla volt, így csak arra volt jó a teszt, hogy megszokjuk a látási viszonyokat és beállítsuk az üléseket és az öveket.

Hétfőn egy "Hungaroringi" gyors majd egy célceremónia várt rátok, ahol egy gyors interjút adhattatok. Hogy találtatok el a célig abban a ködben?

- Na erre volt jó a teszt. Megtanultunk vakon versenyezni. Jó volt a navigátor, ezért tényleg jól letaláltunk a pályán. Nemcsak köd volt, hanem sötét is. A teszten nyert tapasztalatok alapján átállítottuk a lámpákat, ez is segített, de navigátor nélkül nem ment volna ilyen jól.

Kedden már hat gyorson lehetett bizonyítani, hogy jó versenyzők vagytok. Mennyire sikerült úton tartani a Clio-t?

- Az autó vezethetőségével nem volt gond, állítottunk a futómű beállításokon, ezért nagyon jól kezelhető volt a Clio.

Sajnos másnap kitisztult az idő és a hiányzó motor erőt nem tudtuk pótolni más erényekkel. Az első napi 2. helyről vissza csúsztunk a 4. helyre. Az egyenesekben lassú volt az autó, de ez van, ezt már a Mikulás Rallyn is tapasztaltuk.

Összességében, milyen volt számodra a Szilveszter Rally?

- Szerintem egy nagyon jó kis versenyen vagyunk túl, még akkor is , ha az eredmény nem ezt mutatja. Megbeszéltük a csapattal, hogy a jövőben csak a legerősebb motorral szerelt Clioval szeretnénk rajthoz állni, mert csak az lehet versenyképes. Sokat fejlődtem a verseny alatt, folyamatosan gyorsultunk. Ezek a megtett verseny kilométerek majd a 2016-os bajnokságban fognak megtérülni.

Legközelebb hol láthatunk versenyezni?

- Szeretnénk elindulni a Winter Rallyn és a Dobsina-i futamon. Ez szervezés alatt áll.

Partnereink Segítségét Köszönjük!

- Hajósi Miklós -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!