Autó - Motor

2016.08.30. 08:38

A fantasztikus finálé után a bolondos brit Biagioni ült a Trackwood trónjára

Máriapócs - A drift igazi ünnepe volt a sztárokkal tűzdelt villanyfényes vetélkedés a máriapócsi RabócsiRingen.

Máriapócs - A drift igazi ünnepe volt a sztárokkal tűzdelt villanyfényes vetélkedés a máriapócsi RabócsiRingen.

Ez a péntek és szombat a csodaautókról, a fantasztikus reflexű és technikájú pilótákról, az őrült száguldásról és gumifüstölésről szólt a máriapócsi RabócsiRingen. A technikai sportágak honi fellegvára idén húszesztendős, a drifting.hu tíz-, míg a Trackwood Fesztivál ötéves múltra tekint vissza.

Ez a hármas jubileum torkollott egy párját ritkító versengésbe, ami a magyar bajnokság mellett két európai sorozat, a Drift All Stars és az Eastern European Drift soros körét is jelentette. Amolyan ráhangolásként pénteken a street kategória több mint húsz résztvevője vívott ádáz csatákat. A nemzetközi mezőnyben végül a szlovák David Kuchár végzett az élen. Az első nap estéjét a hagyományos felvonulás és az áldás zárta. Szombaton aztán nem volt megállás, sorra jöttek a párviadalok, a remek körözések. A Pro 2-es géposztály tagjainak vetélkedése is igen színvonalas volt.

Túlpörgött a döntőben

A fináléban Bócsik Oszkár túlpörgette a háromszáz lóerős autóját, a gumifal pedig kegyetlen volt és véget vetett a döntőnek, amelyet így Kis Patrik nyert. Az izgalmas ­futamokat látványos betétszámok színesítették, ter­mészetesen nagy sikere volt a szexis autómosásnak, illetve a tűzijátéknak. És nem ez jelentette a nap durranását, hiszen ezt követően jött az igazi drift, az elit tagjainak páros csatái.

A legjobb négy közé a Drift All Stars sorozat három kiválósága, a címvédő James Deane mellett a német Max Heidrich, a brit Steve Baggys Biagioni jutott és az egy szem magyar, a szintén nissanos Molnár András.

Utóbbi teljesítményéről csak annyit, hogy a vert mezőnyben olyan nagyágyúk is voltak, mint a lengyel Pawel Trela, az ukrán Dmitriy Illyuk, vagy a litván Andrius Vasilia­uskas.

Tombolt a publikum, amikor a bronzmeccs résztvevői elstartoltak. A reflektorokkal megvilágított pályán az egész nap remeklő mindenki Bandija feladta a leckét német riválisának. A szurkolók minden bizonnyal a magyar pilótát hirdették volna ki harmadiknak, ám a nemzetközi zsűri másként döntött, így honfitársunk lemaradt a dobogóról.

Az éjszakai zárásra maradt a verseny csúcsa, a mindent eldöntő párviadal. A közönség igen szimpatizált a bohókás Biagionival, aki a driftezés minden szépségét és nehézségét bemutató döntő végén boldogan ünnepeltethette magát, hiszen a Drift All Stars-­sorozatot a második helyével is újfent megnyerő James Deane ellen diadalmaskodott.

Egy úriember ellen nyert

– Mit mondhatnék? Az egyik legjobb pilóta és egy igazi úriember ellen csatázhattam a döntőben. Őrült finálé volt a sötétben. Csodálatos verseny volt itt, Máriapócson, köszönöm a támogatóim segítségét – nyilatkozta a világhálón a győztes Biagioni.

– Micsoda őrült éjjel volt! Igaz, a Trackwoodon csak a második helyen zártam, sikerült megvédenem a bajnoki címem a Drift All Stars-sorozaton. Nagyon boldog vagyok és köszönöm a szponzorok, a család, a barátok és a szurkolók támogatását – vélekedett cseppet sem szomorúan James Deane.

Trackwood Fesztivál

Street: 1. David Kuchar (szlovák, BMW E 36), 2. Nagy Ferenc (BMW E 36), 3. Bauer Viktória (Mercedes 190)

Pro 2: 1. Kis Patrik (BMW E 36), 2. Bócsik Oszkár (BMW E30), 3. Semegi József (BMW E 36)

Pro: 1. Steve Baggy Biagioni (brit, (Nissan Silvia S13), 2. James Deane (ír, (Nissan Silvia S14), 3. Max Heidrich (német, Nissan Silvia S13)

KM-drifting.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!